ESCAMARLANS AMB CEBA I CAVA
ESCAMARLANS AMB CEBA I CAVA
No cal
complicar-se gaire la vida, els escamarlans com menys condiments millor. Un toc
d’acompanyament ens els faran més originals.
INGREDIENTS:
- 24 escamarlans mitjans (del núm. 3 o del núm. 2)
- 3 cebes de figueres
- 2 copes de cava
- Pebre vermell
- Oli
- Sal, pebre blanc
ELABORACIÓ:
En una
cassola prou gran perquè càpiguen tots els escamarlans, tireu-hi un raig d’oli,
salpebreu els escamarlans i aneu-los marcant, sols tomba i tomba, i
reserveu-los.
A la mateixa
cassola, fregiu la ceba tallada molt petita, tapada i a foc lent. Quan estigui
transparent incorporeu-hi el cava i deixeu que redueixi a la meitat del seu
volum, aproximadament.
Empolsineu-ho
amb el pebre vermell i rectifiqueu de sal i pebre blanc.
Poseu els
escamarlans a dins la cassola i coeu-ho tot plegat un minut, sols el temps
d’emulsionar els sabors, però vigilant de no coure gaire els escamarlans.
Serviu-ho ben
calent.
RECOMANACIONS:
Vigileu de no
coure gaire les escamarlans.
També es pot
fer amb gambes, llagostins i fins i tot amb crancs de riu.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada