XUPITO D’AMANIDA GREGA


XUPITO D’AMANIDA GREGA


Convertir el sòlid en líquid o crema i les cremes o els líquids en sòlids sembla una constant de la cuina actual.  Una proposta més en aquesta línia.

INGREDIENTS:


  •         6 tomàquets dessecats
  •         1 dotzena d’olives negres
  •         100 gr. de Filadèlfia
  •         100 gr. de crema de llet
  •         Oli d’oliva
  •         Sal, pebre, sucre
  •         Vinagre de módena
  •         Cibulet

ELABORACIÓ:

Poseu a rehidratar els tomàquets amb aigua freda durant 2 o 3 hores com a mínim.  Un cop rehidratats, escorreu-los, afegiu-hi sal, oli, una mica de vinagre i sucre i tritureu-ho amb una batedora.  Reserveu la crema.  Traieu el pinyol de les olives negres i tritureu-les fins tenir una crema.  Si us queda massa espessa, afegiu-hi una mica d’oli.  Per acabar, escalfeu la crema de llet, afegiu-hi el formatge Filadèlfia i remeneu-ho fins que quedi tot lligat.  Deixeu-ho refredar.
Per muntar el plat, en un got de tallat poseu:  2/3 parts del got amb la crema de tomàquet, al damunt poseu-hi una culleradeta de crema d’olives, i per acabar, munteu una mica la crema de formatge ajudant-vos d’unes varetes, i acabeu d’omplir el got fins a dalt.  Decoreu-ho amb una mica de cibulet picat i serviu-ho fred.

 RECOMANACIONS:

Les olives negres convé que siguin carnoses tipus Kalamata.  Si us agraden els sabors forts es poden substituir per crema d’olivada.

Comentaris

Les més populars