XUPITO D’AMANIDA GREGA
XUPITO D’AMANIDA GREGA
Convertir el sòlid en líquid o crema i
les cremes o els líquids en sòlids sembla una constant de la cuina actual. Una proposta més en aquesta línia.
INGREDIENTS:
- 6 tomàquets dessecats
- 1 dotzena d’olives negres
- 100 gr. de Filadèlfia
- 100 gr. de crema de llet
- Oli d’oliva
- Sal, pebre, sucre
- Vinagre de módena
- Cibulet
ELABORACIÓ:
Poseu a rehidratar els tomàquets amb
aigua freda durant 2 o 3 hores com a mínim.
Un cop rehidratats, escorreu-los, afegiu-hi sal, oli, una mica de vinagre
i sucre i tritureu-ho amb una batedora.
Reserveu la crema. Traieu el
pinyol de les olives negres i tritureu-les fins tenir una crema. Si us queda massa espessa, afegiu-hi una mica
d’oli. Per acabar, escalfeu la crema de
llet, afegiu-hi el formatge Filadèlfia i remeneu-ho fins que quedi tot
lligat. Deixeu-ho refredar.
Per muntar el plat, en un got de tallat
poseu: 2/3 parts del got amb la crema de
tomàquet, al damunt poseu-hi una culleradeta de crema d’olives, i per acabar,
munteu una mica la crema de formatge ajudant-vos d’unes varetes, i acabeu
d’omplir el got fins a dalt. Decoreu-ho
amb una mica de cibulet picat i serviu-ho fred.
RECOMANACIONS:
Les olives negres convé que siguin
carnoses tipus Kalamata. Si us agraden
els sabors forts es poden substituir per crema d’olivada.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada