ARRÒS DEL SENYORET A L’ESTIL DE MENORCA
ARRÒS
DEL SENYORET A L’ESTIL DE MENORCA
Una
variació de l’arròs sense feina o del senyoret, amb sabors de les illes
INGREDIENTS:
- 400
gr. d’arròs
- 1,250
l. de fumet
- 10
calamars del numero 4 nets
- 15/20
musclos cuits i sense la closca
- 8
gambes pelades grans
- 4
cullerades de samfaina
- 100
gr. de sobrassada
- Un
got de vi blanc
- Sal
i pebre
ELABORACIÓ:
Poseu
a escalfar el fumet.
Talleu
per la meitat els calamars, salpebreu-los i fregiu-los amb un raig d’oli. Després
d’un parell de minuts afegiu-hi la sobrassada i remeneu fins que estigui
desfeta, incorporeu-hi la samfaina, remeneu una mica i afegiu-hi el vi.
Quan
el vi hagi reduït i no noteu olor d’alcohol, afegiu-hi l’arròs. Marqueu-lo una
mica i afegiu-hi el fumet calent. Rectifiqueu si cal de sal i pebre i coeu-ho
tot a foc alegre durant uns 15 minuts. Passat aquest temps repartiu per damunt
els musclos i les gambes prèviament salades.
Poseu
la paella al forn pre-escalfat a 180º i continueu la cocció fins que veieu que
esta sec, aproximadament entre 5 i 10
minuts.
Deixeu
que reposi uns 5 minuts més i ja es pot servir.
RECOMANACIONS:
És
important que la sobrassada sigui de qualitat, si no només és greix amb
colorant.
Si
voleu més potencia de sabor, podeu fer servir vi ranci en lloc de vi blanc.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada