ARRÒS DEL SENYORET A L’ESTIL DE MENORCA

 

ARRÒS DEL SENYORET A L’ESTIL DE MENORCA



Una variació de l’arròs sense feina o del senyoret, amb sabors de les illes

INGREDIENTS:

  •   400 gr. d’arròs
  •   1,250 l. de fumet
  •   10 calamars del numero 4 nets
  •   15/20 musclos cuits i sense la closca
  •   8 gambes pelades grans
  •   4 cullerades de samfaina
  •   100 gr. de sobrassada
  •   Un got de vi blanc
  •   Sal i pebre

ELABORACIÓ:

Poseu a escalfar el fumet.

Talleu per la meitat els calamars, salpebreu-los i fregiu-los amb un raig d’oli. Després d’un parell de minuts afegiu-hi la sobrassada i remeneu fins que estigui desfeta, incorporeu-hi la samfaina, remeneu una mica i afegiu-hi el vi.

Quan el vi hagi reduït i no noteu olor d’alcohol, afegiu-hi l’arròs. Marqueu-lo una mica i afegiu-hi el fumet calent. Rectifiqueu si cal de sal i pebre i coeu-ho tot a foc alegre durant uns 15 minuts. Passat aquest temps repartiu per damunt els musclos i les gambes prèviament salades.

Poseu la paella al forn pre-escalfat a 180º i continueu la cocció fins que veieu que esta sec, aproximadament  entre 5 i 10 minuts.

Deixeu que reposi uns 5 minuts més i ja es pot servir.

RECOMANACIONS:

És important que la sobrassada sigui de qualitat, si no només és greix amb colorant.

Si voleu més potencia de sabor, podeu fer servir vi ranci en lloc de vi blanc.

    

 

Comentaris

Les més populars