ESTOFAT DE POLTRE A L’ESTIL D’EN MIQUEL.
ESTOFAT DE POLTRE A L’ESTIL D’EN MIQUEL.
La conseqüència d’adaptar diferents receptes tradicionals dóna com a resultat
aquest excel·lent plat.
INGREDIENTS:
- 2 kg. de carn de poltre per a estofar
- 100 gr. de ceps deshidratats
- 100 gr. de trompetes de la mort deshidratades
- ½ l. de vi ranci
- 3 cullerades soperes de sofregit de tomàquet i ceba
- Farina
- Sal, pebre, oli
- ½ presa de xocolata negra
Per a la picada:
- 1 dotzena d’ametlles i avellanes torrades
- Dues galetes maria
- 1 gra d’all
- 1 branca de julivert fresc
ELABORACIÓ:
Poseu a rehidratar els ceps i la trompetes de la
mort en aigua tèbia durant mitja hora o freda durant dues hores. Salpebreu la carn tallada a daus mitjans,
enfarineu-la i fregiu-la en una cassola amb força oli. Un cop tingueu tota la carn fregida,
retireu-la de l’oli i reserveu-la. Tireu
a dins de la cassola el vi ranci, i deixeu-lo reduir uns 10 minuts. Un cop passat aquest temps, torneu-hi a posar
la carn, el sofregit de tomàquet i l’aigua de rehidratar els bolets. La carn ha de quedar totalment coberta, si
convingués, afegiu-hi aigua o caldo vegetal, si en teniu. Coeu-ho tapat a foc suau durant una
hora. Passat aquest temps, incorporeu-hi
els bolets i coeu-ho mitja hora més.
Quan faltin 5 minuts, incorporeu-hi la picada. Retireu-ho del foc i separeu la carn de la
salsa. Deixeu-ho reposar en un lloc
fresc durant unes tres hores. Veureu que
la salsa ha fet surar el greix. Amb
l’ajut d’una llossa, retireu el greix.
Ajunteu la carn amb la salsa, escalfeu-ho tot plegat, ratlleu al damunt
la xocolata i rectifiqueu de sal i pebre.
Un cop tot ben emulsionat, es pot servir.
RECOMANACIONS:
És el típic plat que podeu fer un dia per servir-lo
l’endemà.
És important deixar reposar bé la salsa per
treure-li el màxim de greix possible.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada