PASTÍS DE POMA


PASTÍS DE POMA


Un petit homenatge a “El mestre” Santi Santamaria
Recepta treta d’un dels seus llibres on en ensenyava a tenir una mirada actual a les receptes catalanes de sempre.

 INGREDIENTS:

ü  4 ous
ü  1 placa de massa brisa o de pasta de full
ü  ½ kg de pomes “golden”
ü  125 gr. de mantega
ü  100 gr. de sucre
ü  50 gr. de farina
ü  50 gr. de palet d’ametlla

ELABORACIÓ:

Prepareu un motlle rodó amb mantega i farina, estireu al damunt la massa brisa i poseu-ho a la nevera.
En un bol foneu la mantega al microones o al bany maria, un cop estigui líquida afegiu-hi el sucre tot remenant, els ous (prèviament  batuts) i per acabar, la farina, i remeneu-ho tot plegat fins obtenir una crema uniforma i reserveu-ho.
Peleu les pomes, traieu-els-hi el cor i talleu-les a daus aproximadament d’un cm.
Escampeu els daus de poma per damunt de la massa brisa que teníeu al motlle, vigilant que quedin repartits per un igual.  Aboqueu al damunt la crema que teníeu reservada, empolsineu al damunt els palets d’ametlla, coeu-ho tot al forn a 180º durant uns 30 minuts aproximadament i deixeu refredar una mica abans de desmotllar.

 RECOMANACIONS:

Es pot menjar calenta o freda.  Si la mengeu freda la podeu acabar amb una mica de sucre llustre o pintar-la amb gelatina.

Comentaris

Les més populars