PASTÍS DE POMA
PASTÍS DE POMA
Un
petit homenatge a “El mestre” Santi Santamaria
Recepta
treta d’un dels seus llibres on en ensenyava a tenir una mirada actual a les
receptes catalanes de sempre.
INGREDIENTS:
ü 4
ous
ü 1
placa de massa brisa o de pasta de full
ü ½
kg de pomes “golden”
ü 125
gr. de mantega
ü 100
gr. de sucre
ü 50
gr. de farina
ü 50
gr. de palet d’ametlla
ELABORACIÓ:
Prepareu
un motlle rodó amb mantega i farina, estireu al damunt la massa brisa i
poseu-ho a la nevera.
En un
bol foneu la mantega al microones o al bany maria, un cop estigui líquida
afegiu-hi el sucre tot remenant, els ous (prèviament batuts) i per acabar, la farina, i remeneu-ho
tot plegat fins obtenir una crema uniforma i reserveu-ho.
Peleu
les pomes, traieu-els-hi el cor i talleu-les a daus aproximadament d’un cm.
Escampeu
els daus de poma per damunt de la massa brisa que teníeu al motlle, vigilant que
quedin repartits per un igual. Aboqueu
al damunt la crema que teníeu reservada, empolsineu al damunt els palets
d’ametlla, coeu-ho tot al forn a 180º durant uns 30 minuts aproximadament i
deixeu refredar una mica abans de desmotllar.
RECOMANACIONS:
Es pot
menjar calenta o freda. Si la mengeu
freda la podeu acabar amb una mica de sucre llustre o pintar-la amb gelatina.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada