BACALLÀ AL “PIL-PIL”
BACALLÀ AL “PIL-PIL”
Potser una de les receptes més emblemàtiques de la cuina basca i que no
pot faltar a qualsevol receptari d’un
amant del bacallà.
INGREDIENTS:
- 4 talls de morro de bacallà dessalat
- Dos grans d’all
- 2 o 3 bitxos
- Oli d’oliva o de gira-sol (segons preferència)
ELABORACIÓ:
Poseu una bona quantitat d’oli en una cassola a foc mitjà, afegiu-hi els
alls laminats i els bitxos i quan veieu que van agafant color daurat, traieu
els alls i els bitxos de l’oli i reserveu-los per el final.
A dins del mateix oli i també a foc mitjà, poseu el bacallà amb la pell
al damunt i coeu-lo uns 6 o 7 minuts,
després gireu-lo i acabeu de coure’l.
Retireu el bacallà de l’oli i poseu-lo en una safata, si la poseu una
mica inclinada veureu que va deixant anar una gelatina que ens servirà per a lligar
la salsa.
Un cop l’oli estigui temperat (ha d’estar tebi), barregeu la gelatina amb una mica d’oli i amb aneu
lligant la salsa, tot remenant amb un colador fi, fins que veieu que agafa una
consistència de maionesa. Aneu incorporant poc a poc més oli sense parar de
remenar fins a tenir la salsa que desitgeu.
Un cop feta escalfeu la salsa i torneu a col·locar els talls de bacallà
dins perquè agafin temperatura, i ja es pot menjar.
Al servir tireu la salsa per damunt del bacallà i al damunt els alls i
els bitxos que hem fregit al principi.
És important que l’oli no estigui ni molt calen ni fred, doncs no
podríeu muntar la salsa.
Mireu de que els talls de bacallà dessalat estiguin el mes secs
possibles.
I la tria del tipus d’oli depèn de les vostres preferències, l’oli
d’oliva dona un sabor més intens i el de gira-sol més suau.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada