BACALLÀ AL “PIL-PIL”


BACALLÀ AL “PIL-PIL”


Potser una de les receptes més emblemàtiques de la cuina basca i que no pot faltar  a qualsevol receptari d’un amant del bacallà.

INGREDIENTS:

  •         4 talls de morro de bacallà dessalat
  •         Dos grans d’all
  •         2 o 3 bitxos
  •        Oli d’oliva o de gira-sol  (segons preferència) 

 ELABORACIÓ:

Poseu una bona quantitat d’oli en una cassola a foc mitjà, afegiu-hi els alls laminats i els bitxos i quan veieu que van agafant color daurat, traieu els alls i els bitxos de l’oli i reserveu-los per el final.
A dins del mateix oli i també a foc mitjà, poseu el bacallà amb la pell al damunt i coeu-lo  uns 6 o 7 minuts, després gireu-lo i acabeu de coure’l.
Retireu el bacallà de l’oli i poseu-lo en una safata, si la poseu una mica inclinada veureu que va deixant anar una gelatina que ens servirà per a lligar la salsa.
Un cop l’oli estigui temperat (ha d’estar tebi), barregeu  la gelatina amb una mica d’oli i amb aneu lligant la salsa, tot remenant amb un colador fi, fins que veieu que agafa una consistència de maionesa. Aneu incorporant poc a poc més oli sense parar de remenar fins a tenir la salsa que desitgeu.
Un cop feta escalfeu la salsa i torneu a col·locar els talls de bacallà dins perquè agafin temperatura, i ja es pot menjar.

Al servir tireu la salsa per damunt del bacallà i al damunt els alls i els bitxos que hem fregit al principi.
És important que l’oli no estigui ni molt calen ni fred, doncs no podríeu muntar la salsa.
Mireu de que els talls de bacallà dessalat estiguin el mes secs possibles.
I la tria del tipus d’oli depèn de les vostres preferències, l’oli d’oliva dona un sabor més intens i el de gira-sol més suau.



Comentaris

Les més populars