MORRO DE BACALLÀ AMB DUES TEXTURES DE TOMÀQUET I VINAGRETA DE MEL I TINTA DE CALAMAR
MORRO DE BACALLÀ AMB DUES TEXTURES DE TOMÀQUET I VINAGRETA DE MEL I TINTA DE CALAMAR
A la cuina actual és molt habitual jugar amb les diferents textures que poden
tenir els aliments, per a fer més divertits i variats els plats.
A
més, cada vegada es més fàcil trobar al
mercat productes com són els tomàquets
assecats, que poden fer variar els nostres plats més tradicionals.
INGREDIENTS:
ü 4
talls de morro de bacallà dessalat
ü 1
pot de tomàquets assecats
ü 4
tomàquets pera
ü tinta
de calamars o de sèpia
ü una
cullerada de mel
ü un
got de vinagre de mòdena
ü oli
d’oliva
ü orenga,
julivert, sal i pebre
ü uns
encenalls de pernil ibèric
ELABORACIÓ:
Prepareu la vinagreta, posant a reduir una mica el vinagre de mòdena. Un cop reduït, hi afegiu la mel, la tinta de
calamar i un bon raig d’oli d’oliva segons el vostre gust, mirant que tingui un
sabor agredolç i equilibrat, i ho reserveu.
Per a preparar el tomàquet, peleu els tomàquets pera, traieu-los la
llavor i talleu-los a daus petits. Salteu-los
en una paella amb oli, sal i pebre, mirant de que no quedin aixafats,
amaniu-ho amb les herbes aromàtiques i per acabar afegiu els tomàquets
assecats, també tallats a daus. Ho coeu
tot plegat un parell de minuts i ho reserveu calent.
Per acabar feu el bacallà. Enfarineu una mica els talls de bacallà, i en
una paella amb una mica d’oli calent, fregiu-lo primer per la banda de la pell
fins que estigui ros, després el gireu i el coeu una mica més per l’altre
costat, vigilant de que no es cogui massa.
I ja podeu muntar el plat.
Feu una base amb el tomàquet, poseu al damunt els talls de bacallà,
amaniu amb una mica de vinagreta i per acabar poseu al damunt els encenalls d’ibèric
perquè agafin l’escalfor del bacallà, empolsineu amb una mica de julivert picat
i ja es pot menjar.
RECOMANACIONS:
Si voleu també podeu fer vosaltres els tomàquets assecats. Talleu-los a
quarts i deixeu-los marinar amb oli i herbes aromàtiques unes 12 hores, després
els poseu al forn durant uns 15 minuts a 100º C, un cop temperats els colgueu
amb oli d’oliva i els guardeu a la nevera.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada