MORRO DE BACALLÀ AMB DUES TEXTURES DE TOMÀQUET I VINAGRETA DE MEL I TINTA DE CALAMAR


MORRO DE BACALLÀ AMB DUES TEXTURES DE TOMÀQUET I VINAGRETA DE MEL I TINTA DE CALAMAR


A la cuina actual és molt habitual  jugar amb les diferents textures que poden tenir els aliments, per a fer més divertits i variats els plats.
A més,  cada vegada es més fàcil trobar al mercat  productes com són els tomàquets assecats, que poden fer variar els nostres plats més tradicionals.

 INGREDIENTS:

ü  4 talls de morro de bacallà dessalat
ü  1 pot de tomàquets assecats
ü  4 tomàquets pera
ü  tinta de calamars o de sèpia
ü  una cullerada de mel
ü  un got de vinagre de mòdena
ü  oli d’oliva
ü  orenga, julivert, sal i pebre
ü  uns encenalls de pernil ibèric

 ELABORACIÓ:

Prepareu la vinagreta, posant a reduir una mica el vinagre de mòdena.  Un cop reduït, hi afegiu la mel, la tinta de calamar i un bon raig d’oli d’oliva segons el vostre gust, mirant que tingui un sabor agredolç i equilibrat, i ho reserveu.
Per a preparar el tomàquet, peleu els tomàquets pera, traieu-los la llavor i talleu-los a daus petits. Salteu-los  en una paella amb oli, sal i pebre, mirant de que no quedin aixafats, amaniu-ho amb les herbes aromàtiques i per acabar afegiu els tomàquets assecats, també tallats a daus.  Ho coeu tot plegat un parell de minuts i ho reserveu calent.
Per acabar feu el bacallà. Enfarineu una mica els talls de bacallà, i en una paella amb una mica d’oli calent, fregiu-lo primer per la banda de la pell fins que estigui ros, després el gireu i el coeu una mica més per l’altre costat, vigilant de que no es cogui massa.
I ja podeu muntar el plat.
Feu una base amb el tomàquet, poseu al damunt els talls de bacallà, amaniu amb una mica de vinagreta i per acabar poseu al damunt els encenalls d’ibèric perquè agafin l’escalfor del bacallà, empolsineu amb una mica de julivert picat i ja es pot menjar.

RECOMANACIONS:

Si voleu també podeu fer vosaltres els tomàquets assecats. Talleu-los a quarts i deixeu-los marinar amb oli i herbes aromàtiques unes 12 hores, després els poseu al forn durant uns 15 minuts a 100º C, un cop temperats els colgueu amb oli d’oliva i els guardeu a la nevera.

Comentaris

Les més populars