AMANIDA D’ESCALIVADA I BACALLÀ
AMANIDA D’ESCALIVADA I BACALLÀ
Pel temps que ens acostem les amanides sempre son
plats originals, sans i de bon menjar.
Avui en donarem una, que amés de ser un bon primer plat, està molt lligat a la
nostra terra perquè la part més
important és l’escalivada on aprofitarem els fruit dels horts que abunden a les
nostres terres.
Com en altres plats, la qualitat de les matèries
primeres es fonamental en el resultat final i sens dubte la qualitat de les
verdures de la nostra terra és de
primera.
INGREDIENTS:
ü Pebrot vermell
ü Albergínia
ü Ceba
ü Patata
ü Tomàquet
ü Bacallà esqueixat
Per la vinagreta
ü Oli d’oliva
ü Vinagre de Xerès
ü Sal
ü Pinyons
ü Filets d’anxova
ELABORACIÓ:
Primer escalivarem el pebrot, l’albergínia, la ceba,
la patata i el tomàquet.
Es pot fer a la brasa o bé al forn, és convenient
sucar amb una mica d’oli la pell la les albergínies, del tomàquets i els pebrots perquè quedin més
sucoses.
Un cop cuit esperarem que es refredi una mica per
poder pelar-ho.
Desprès de pelar-ho , tallarem a tires les
albergínies i els pebrots, i a trossos
no gaire grans les cebes els tomàquets i les patates i ho posarem tot en
un plat, jugant una mica amb els colors per que quedi més bonic, i per damunt
escamparem el bacallà esqueixat i ho amanirem tot amb la vinagreta, quedant
així apunt per menjar.
La Vinagreta
Posarem en un pot de minipimer 4 cullerades soperes
d’oli, 4 cullaradetes de postres de Vinagre de xerès, una cullerada de
pinyons pelats, dos filets d’anxoves,
sal i pebre.
Ho picarem tot fins que estigui tot ben lligat i amb
una cullera ho tirarem per damunt del plat
RECOMANACIONS
La quantitat de vinagreta va a gust de cada persona
L’escalivada es pot posar freda o tèbia però sempre
és convenient que perdi la fredor de la nevera.
Un cop muntat el plat li donarem una mica més de
color tirant per damunt una mica de julivert picat mol petit.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada