AMANIDA D’ESCALIVADA I BACALLÀ


 AMANIDA D’ESCALIVADA I BACALLÀ



Pel temps que ens acostem les amanides sempre son plats  originals, sans i de bon menjar. Avui en donarem una, que amés de ser un bon primer plat, està molt lligat a la nostra terra perquè la  part més important és l’escalivada on aprofitarem els fruit dels horts que abunden a les nostres  terres.
Com en altres plats, la qualitat de les matèries primeres es fonamental en el resultat final i sens dubte la qualitat de les verdures  de la nostra terra és de primera.

 INGREDIENTS:


ü  Pebrot vermell
ü  Albergínia
ü  Ceba
ü  Patata
ü  Tomàquet
ü  Bacallà esqueixat

Per la vinagreta

ü  Oli d’oliva
ü  Vinagre de Xerès
ü  Sal
ü  Pinyons
ü  Filets d’anxova

 ELABORACIÓ:


Primer escalivarem el pebrot, l’albergínia, la ceba, la patata i el tomàquet.
Es pot fer a la brasa o bé al forn, és convenient sucar amb una mica d’oli la pell la les albergínies,  del tomàquets i els pebrots perquè quedin més sucoses.
Un cop cuit esperarem que es refredi una mica per poder pelar-ho.
Desprès de pelar-ho , tallarem a tires les albergínies i els pebrots, i a trossos  no gaire grans les cebes els tomàquets i les patates i ho posarem tot en un plat, jugant una mica amb els colors per que quedi més bonic, i per damunt escamparem el bacallà esqueixat i ho amanirem tot amb la vinagreta, quedant així apunt per menjar.


La Vinagreta

Posarem en un pot de minipimer 4 cullerades soperes d’oli, 4 cullaradetes de postres de Vinagre de xerès, una cullerada de pinyons  pelats, dos filets d’anxoves, sal i pebre.
Ho picarem tot fins que estigui tot ben lligat i amb una cullera ho tirarem per damunt del plat

RECOMANACIONS

La quantitat de vinagreta va a gust de cada persona
L’escalivada es pot posar freda o tèbia però sempre és convenient que perdi la fredor de la nevera.
Un cop muntat el plat li donarem una mica més de color tirant per damunt una mica de julivert picat mol petit.
  




Comentaris

Les més populars