ARRÒS CALDÓS D’ALETES DE POLLASTRE I FREDOLICS
ARRÒS CALDÓS D’ALETES DE POLLASTRE I FREDOLICS
El
darrer bolet, el que millor aguanta el fred i per això el seu nom.
I sens
dubte un bolet modest però de grans qualitat culinàries.
INGREDIENTS:
ü 8 aletes de pollastre
ü 200
gr. d’arròs bomba
ü 250
gr. de fredolics
ü 1
cullerada de mantega
ü 2
cullerades d’oli d’oliva
ü 1
ceba
ü 2
grans d’all
ü ¼
de l de vi ranci
ü brou
vegetal
ü julivert
picat
ü sal
i pebre
ELABORACIÓ:
Si no
en teniu, prepareu brou vegetal i reserveu-lo calent.
En una
cassola, amb un bon raig d’oli, rostiu les aletes fins que estiguin daurades i
reserveu-les. Afegiu a la cassola la mantega, la ceba i els alls, tot tallat molt petit. Quan
estigui transparent afegiu-hi el vi ranci i deixeu que redueixi, afegiu-hi els
fredolics i coeu-los uns cinc minuts, després tireu-hi l’arròs, remeneu-ho una
mica i afegiu-hi les aletes de pollastre.
Mulleu-ho
amb el brou calent i coeu-ho uns 15 minuts, afegint-hi brou quan veieu que ho
necessita.
Rectifiqueu
de sal i pebre i empolsineu amb julivert picat.
RECOMANACIONS:
Procureu
tirar-hi prou brou com per que l’acabat final us quedi caldós.
A l’anar
afegint el brou, remeneu una mica, així l’arròs anirà desprenent midó i lligarà
més el suc.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada