PASTÍS DE PASTANAGA

 

PASTÍS DE PASTANAGA

Un pastís que ha entrat amb força en el nostre receptari i amb raó, ja que és deliciós.

INGREDIENTS:

Per al pastís

ü  4 Ous

ü  200 g de sucre

ü  150 g de pastanaga

ü  150 g de farina

ü  75 g d’oli de gira-sol

ü  10 g de llevat en pols

ü  Un polsim de sal

ü  1 culleradeta de canyella en pols

ü  50 g de nous trossejades

Per el glacejat

ü  1 terrina de formatge cremós

ü  125 g de sucre llustre

ü  50 g de mantega pomada

ü  Una culleradeta de vainilla

Per a fer el pastís, peleu i ratlleu la pastanaga. Bateu els ous amb el sucre fins que agafin textura de crema. Afegiu-hi la pastanaga, l’oli i 160°a poc a poc la farina tamisada. Acabeu amb la sal, el llevat, la canyella i remeneu fins que tot estigui ben integrat. Prepareu un motlle amb mantega i farina i aboqueu-hi la massa que teniu preparada, tireu-hi al damunt les nous trossejades mirant que quedin repartides per tot arreu. Coeu-ho a 160º durant uns 40 minuts. Deixeu-ho refredar per acabar el pastís.

Mentre es cou el pastís podeu preparar el glacejat: barregeu els ingredients fins que tinguin una textura uniforme i reserveu-la. Un cop el fins afins afins apastís estigui fred, talleu-lo per la meitat com per fer un entrepà, escampeu damunt de la base una capa del glacejat. Tapeu-ho amb la part del damunt del pastís i cobriu-ho totalment amb la resta del glacejat. Deixeu-ho reposar a la nevera fins a servir-ho perquè agafi més consistència, i ja es pot menjar.

 

RECOMANACIONS:

Com a formatge per al glacejat jo vaig fer servir Mascarpone i va quedar espectacular.

En el moment d’incorporar els ous a la massa, podeu separar els rovells de les clares, muntar els rovells amb la resta d’ingredients i al final incorporar les clares muntades al punt de neu, sempre quedarà més esponjós.

Sempre podeu fer més vistosa la presentació amb uns dibuixos amb sirope de xocolata o de caramel al damunt.

Comentaris

Les més populars