PASTÍS DE PASTANAGA
PASTÍS DE PASTANAGA
Un pastís que ha entrat amb força en el nostre receptari
i amb raó, ja que és deliciós.
INGREDIENTS:
Per al pastís
ü
4
Ous
ü
200
g de sucre
ü
150
g de pastanaga
ü
150
g de farina
ü
75
g d’oli de gira-sol
ü
10
g de llevat en pols
ü
Un
polsim de sal
ü
1
culleradeta de canyella en pols
ü
50
g de nous trossejades
Per el glacejat
ü
1
terrina de formatge cremós
ü
125
g de sucre llustre
ü
50
g de mantega pomada
ü
Una
culleradeta de vainilla
Per a fer el pastís, peleu i ratlleu la pastanaga. Bateu
els ous amb el sucre fins que agafin textura de crema. Afegiu-hi la pastanaga,
l’oli i 160°a poc a poc la farina tamisada. Acabeu amb la sal, el llevat, la
canyella i remeneu fins que tot estigui ben integrat. Prepareu un motlle amb
mantega i farina i aboqueu-hi la massa que teniu preparada, tireu-hi al damunt
les nous trossejades mirant que quedin repartides per tot arreu. Coeu-ho a 160º
durant uns 40 minuts. Deixeu-ho refredar per acabar el pastís.
Mentre es cou el pastís podeu preparar el glacejat:
barregeu els ingredients fins que tinguin una textura uniforme i reserveu-la.
Un cop el fins afins afins apastís estigui fred, talleu-lo per la meitat com
per fer un entrepà, escampeu damunt de la base una capa del glacejat. Tapeu-ho
amb la part del damunt del pastís i cobriu-ho totalment amb la resta del
glacejat. Deixeu-ho reposar a la nevera fins a servir-ho perquè agafi més
consistència, i ja es pot menjar.
RECOMANACIONS:
Com a formatge per al glacejat jo vaig fer servir
Mascarpone i va quedar espectacular.
En el moment d’incorporar els ous a la massa, podeu
separar els rovells de les clares, muntar els rovells amb la resta
d’ingredients i al final incorporar les clares muntades al punt de neu, sempre
quedarà més esponjós.
Sempre podeu fer més vistosa la presentació amb uns
dibuixos amb sirope de xocolata o de caramel al damunt.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada