SALMÓ MARINAT
SALMÓ MARINAT
Continuant
amb la línia de plats útils per les properes festes, avui en portem un que s’ha
de tenir preparat un dies abans i que serà un excel·lent primer plat o també un
gran aperitiu.
INGREDIENTS
ü 1
Salmó gran
ü Sal
gruixuda
ü Un
litre d’oli de raïm
ü 4 alls
ü Julivert
fresc
ü Farigola
ü Romaní
ü Fonoll
ü Orenga
ü 2
Bitxos
ü Pebre
negre en gra
ELABORACIÓ
Al
comprar el salmó demaneu que us el facin
en dos filets sencers i escatats, només traient el cap i l’espina central.
Agafeu
aquests filets i els colgueu amb sal gruixuda durant 18 hores i els deixeu a la
nevera.
Passat
aquest temps, els renteu amb abundant aigua freda, fins a treure tota la sal,
un cop estiguin nets, els poseu dins d’un tupí amb els alls i totes les
herbes. Després hi tireu suficient
quantitat d’oli perquè quedi tot cobert.
Deixeu aquest tupí a la nevera com a mínim 4 dies però millor si l’hi
deixeu de 10 a
15.
Un cop
passat aquest temps es pot menjar.
RECOMACACIONS:
Per
servir-lo, traieu els filets de l’oli, escorregueu-los al màxim i amb un
ganivet ben esmolat (els de tallar
pernil van molt be), el talleu de llarg
a filets tant prims com pugueu, com si fos salmó fumat. Col·loqueu aquest
filets en un plat i els amaniu amb una miqueta d’oli de la marinada, decorat
amb alguna branca d’herba de les que heu fet servir. Acompanyeu el plat amb
unes torradetes i mantega.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada