SALMÓ MARINAT


                       

SALMÓ MARINAT



Continuant amb la línia de plats útils per les properes festes, avui en portem un que s’ha de tenir preparat un dies abans i que serà un excel·lent primer plat o també un gran aperitiu.

INGREDIENTS

ü  1 Salmó gran
ü  Sal gruixuda
ü  Un litre d’oli de raïm
ü  4  alls
ü  Julivert fresc
ü  Farigola
ü  Romaní
ü  Fonoll
ü  Orenga
ü  2 Bitxos
ü  Pebre negre en gra

ELABORACIÓ

Al comprar el  salmó demaneu que us el facin en dos filets sencers i escatats, només traient el cap i l’espina central.
Agafeu aquests filets i els colgueu amb sal gruixuda durant 18 hores i els deixeu a la nevera.
Passat aquest temps, els renteu amb abundant aigua freda, fins a treure tota la sal, un cop estiguin nets, els poseu dins d’un tupí amb els alls i totes les herbes.  Després hi tireu suficient quantitat d’oli perquè quedi tot cobert.  Deixeu aquest tupí a la nevera com a mínim 4 dies però millor si l’hi deixeu de 10 a 15.
Un cop passat aquest temps es pot menjar.

 

RECOMACACIONS:

Per servir-lo, traieu els filets de l’oli, escorregueu-los al màxim i amb un ganivet ben esmolat  (els de tallar pernil van molt be), el talleu  de llarg a filets tant prims com pugueu, com si fos salmó fumat. Col·loqueu aquest filets en un plat i els amaniu amb una miqueta d’oli de la marinada, decorat amb alguna branca d’herba de les que heu fet servir. Acompanyeu el plat amb unes torradetes i mantega.



Comentaris

Les més populars