COCA DE SANT JOAN, FÀCIL


COCA DE SANT JOAN, FÀCIL


 Una recepta de coca a l’abast de tothom, de fàcil elaboració i molt bon resultat.

INGREDIENTS:

Per a la coca:

  •   ½ kg. de farina
  •   4 ous
  •   2 sobres de llevat en pols
  •   100 gr. de mantega
  •   250 gr. de sucre
  •   Ratlladura de pela de llimona
  •   100 cc d’oli
  •   200 cc de llet
  •   Cireres confitades
  •   Pinyons
  •   Sucre

Per a la crema:

  •   250 gr. de llet
  •   2 rovells
  •   45 gr. de sucre
  •   25 gr. de farina
  •   Un pal de canyella
  •   Tall de pela de llimona

ELABORACIO:

Feu primer la crema doncs caldrà que estigui freda per poder-la posar al damunt de la coca.
En un pot que pugui anar al foc, barregeu el rovells, el sucre i la farina fins fer una crema homogènia, i reserveu-la. En un altre pot escalfeu la llet, amb el pal de canyella i la pela de llimona.  Quan comenci a bullir, aboqueu-la damunt de la crema que havíeu preparat abans, remeneu per diluir-ho tot i escalfeu-ho fins  que tingui consistència de crema. Vigileu que no arribi a bullir i no pareu de remenar. 
Per fer la coca, separeu les clares dels rovells i reserveu-les.
En un vol apart, poseu-hi els rovells, la farina i el llevat tamisats, i la resta d’ingredients. Barregeu-ho tot fins tenir una massa homogènia.  Després incorporeu-hi  les clares muntades a punt de neu i ja ho podeu abocar damunt d’una safata per anar al forn, preparada amb un full de paper de forn.
Al damunt de la coca, feu una quadricula amb crema.  Disposeu-hi cireres de forma que quedin bé i, per acabar, empolsineu la coca amb pinyons i al damunt sucre.
 Fornegeu-la a  200º entre 20 i 30 minuts.

RECOMANACIONS:

En el moment de treure-la de forn, ruixeu-la amb una mica d’anís, el toc és genial.
Si ho preferiu, la podeu guarnir amb fruites i fins i tot sols amb pinyols.
També la podeu deixar refredar i farcir-la de nata o de xocolata.

Comentaris

Les més populars