COCA DE SANT JOAN, FÀCIL
COCA DE SANT JOAN, FÀCIL
Una recepta
de coca a l’abast de tothom, de fàcil elaboració i molt bon resultat.
INGREDIENTS:
Per a la coca:
- ½ kg. de farina
- 4 ous
- 2 sobres de llevat en pols
- 100 gr. de mantega
- 250 gr. de sucre
- Ratlladura de pela de llimona
- 100 cc d’oli
- 200 cc de llet
- Cireres confitades
- Pinyons
- Sucre
Per a la crema:
- 250 gr. de llet
- 2 rovells
- 45 gr. de sucre
- 25 gr. de farina
- Un pal de canyella
- Tall de pela de llimona
ELABORACIO:
Feu primer la crema doncs caldrà que estigui freda
per poder-la posar al damunt de la coca.
En un pot que pugui anar al foc, barregeu el
rovells, el sucre i la farina fins fer una crema homogènia, i reserveu-la. En
un altre pot escalfeu la llet, amb el pal de canyella i la pela de llimona. Quan comenci a bullir, aboqueu-la damunt de
la crema que havíeu preparat abans, remeneu per diluir-ho tot i escalfeu-ho
fins que tingui consistència de crema.
Vigileu que no arribi a bullir i no pareu de remenar.
Per fer la coca, separeu les clares dels rovells i
reserveu-les.
En un vol apart, poseu-hi els rovells, la farina i
el llevat tamisats, i la resta d’ingredients. Barregeu-ho tot fins tenir una
massa homogènia. Després
incorporeu-hi les clares muntades a punt
de neu i ja ho podeu abocar damunt d’una safata per anar al forn, preparada amb
un full de paper de forn.
Al damunt de la coca, feu una quadricula amb crema.
Disposeu-hi cireres de forma que quedin
bé i, per acabar, empolsineu la coca amb pinyons i al damunt sucre.
Fornegeu-la
a 200º entre 20 i 30 minuts.
RECOMANACIONS:
En el moment de treure-la de forn, ruixeu-la amb
una mica d’anís, el toc és genial.
Si ho preferiu, la podeu guarnir amb fruites i fins
i tot sols amb pinyols.
També la podeu deixar refredar i farcir-la de nata
o de xocolata.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada