MOUSSE DE MADUIXA I XOCOLATA

MOUSSE DE MADUIXA I XOCOLATA


Les fruites comencen a inundar les nostres taules i els mousses fresquets són un postra ideal per  el temps que s’acosta.

INGREDIENTS:

Per a fer el mousse de maduixa

ü  1 kg de maduixes
ü  Dues cullerades de sucre
ü  ½ got d’aigua
ü  3 fulles de gelatina

Per a fer el mousse de xocolata

ü  ½ l de llet
ü  75 gr. de sucre
ü  4 rovells d’ou
ü  250 gr. de cobertura de xocolata
ü  3 fulles de gelatina

ELABORACIÓ:

Es tracta de fer primer el mousse de maduixes, omplir els motlles fins a dues terceres parts, deixar-lo compactar i després acabar d’omplir els motlles amb el mousse de xocolata, deixar-ho compactar tot junt i ja els podem desemmotllar.
Comenceu per el mousse de maduixa.
Poseu a rehidratar amb aigua freda les fulles de gelatina. Renteu les maduixes i talleu-les a daus petits, poseu-les en un pot per a batedora mecànica i tritureu-les fins a obtenir una crema. En un pot poseu l’aigua amb el sucre.  Poseu-ho a bullir i, quan bulli, retireu-ho del foc.  Incorporeu-hi les fulles de gelatina i remeneu per que quedi tot dissolt, afegiu aquest suc a la polpa de maduixa i torneu a remenar enèrgicament. Com deia al principi ompliu els motlles fins a dues terceres parts de la seva cabuda i poseu-los a la nevera unes hores fins que estigui compactat.
Per fer el mousse de xocolata, poseu a rehidratar la gelatina amb una mica d’aigua freda. En un pot bateu els rovells d’ou amb el sucre, després afegiu-hi la llet i  ho poseu a coure a foc lent, tot remenant.  Quan la llet hagi bullit, hi afegiu la xocolata i la gelatina escorreguda, remenant fort per desfer la gelatina.  Retireu-ho del foc i acabeu d’omplir els motlles.  Poseu-ho a la nevera i quan les mousses estiguin compactades ja es poden menjar.

RECOMANACIONS:

La quantitat de fruita i xocolata de cada mousse pot ser segons el vostre gust, jo he donat més importància al sabor de la fruita que a la xocolata.
Les maduixes les podeu substituir per qualsevol altre fruita, meló, pinya, nespres, sempre queda bo.

Comentaris

Les més populars