MOUSSE DE MADUIXA I XOCOLATA
MOUSSE DE MADUIXA I XOCOLATA
Les
fruites comencen a inundar les nostres taules i els mousses fresquets són un
postra ideal per el temps que s’acosta.
INGREDIENTS:
Per a fer el mousse de maduixa
ü
1 kg de
maduixes
ü
Dues cullerades de sucre
ü
½ got d’aigua
ü
3 fulles de gelatina
Per a fer el mousse de xocolata
ü
½ l de llet
ü
75 gr. de sucre
ü
4 rovells d’ou
ü
250 gr. de cobertura de xocolata
ü
3 fulles de gelatina
ELABORACIÓ:
Es
tracta de fer primer el mousse de maduixes, omplir els motlles fins a dues
terceres parts, deixar-lo compactar i després acabar d’omplir els motlles amb
el mousse de xocolata, deixar-ho compactar tot junt i ja els podem desemmotllar.
Comenceu
per el mousse de maduixa.
Poseu
a rehidratar amb aigua freda les fulles de gelatina. Renteu les maduixes i
talleu-les a daus petits, poseu-les en un pot per a batedora mecànica i
tritureu-les fins a obtenir una crema. En un pot poseu l’aigua amb el sucre. Poseu-ho a bullir i, quan bulli, retireu-ho
del foc. Incorporeu-hi les fulles de
gelatina i remeneu per que quedi tot dissolt, afegiu aquest suc a la polpa de
maduixa i torneu a remenar enèrgicament. Com deia al principi ompliu els
motlles fins a dues terceres parts de la seva cabuda i poseu-los a la nevera
unes hores fins que estigui compactat.
Per fer
el mousse de xocolata, poseu a rehidratar la gelatina amb una mica d’aigua freda. En un pot bateu
els rovells d’ou amb el sucre, després afegiu-hi la llet i ho poseu a coure a foc lent, tot
remenant. Quan la llet hagi bullit, hi
afegiu la xocolata i la gelatina escorreguda, remenant fort per desfer la
gelatina. Retireu-ho del foc i acabeu
d’omplir els motlles. Poseu-ho a la
nevera i quan les mousses estiguin compactades ja es poden menjar.
RECOMANACIONS:
La
quantitat de fruita i xocolata de cada mousse pot ser segons el vostre gust, jo
he donat més importància al sabor de la fruita que a la xocolata.
Les maduixes
les podeu substituir per qualsevol altre fruita, meló, pinya, nespres, sempre
queda bo.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada