ESQUEIXADA DE BACALLÀ


ESQUEIXADA DE BACALLÀ



Un clàssic de la nostra cuina i dels estius mediterranis, que no podem oblidar

     INGREDIENTS:

ü  300 gr. de bacallà
ü  3 tomàquets madurs
ü  1 ceba tendra
ü  1 pebrot vermell
ü  2 pebrots verds
ü  Olives negres de l’Aragó
ü  Pebre negre en pols
ü  Oli d’oliva

 PREPARACIÓ:

Esqueixeu el bacallà el més petit possible tenint cura de que no quedi cap espina.
Remulleu-lo una mica perquè estigui més tou i poseu-lo en un bol amb la ceba tendra tallada el més petit possible.
Aneu incorporant-hi oli, tot remenant, fins que veieu que no us absorbeix més i reserveu-lo.
Per altra banda, escaliveu els pebrots, peleu-los i deixeu-los refredar.
Escaldeu els tomàquets, peleu-los, traieu-los les granes i talleu-los a daus petits.
En un bol barregeu els tomàquets, els pebrots, les olives negres, amaniu-lo amb oli i pebre i incorporeu-hi el bacallà i ja es pot menjar.

Si teniu problemes amb la sal esqueixeu el bacallà després de dessalat.
Si és del vostre gust també ho podeu amanir amb una mica de vinagre.
Per aconseguir una bonica presentació feu servir un motlle, poseu al fons els pebrots escalivats i al damunt el bacallà i acabeu amb un toc de julivert picat.
Serviu-ho ben fresc.





Comentaris

Les més populars