ESQUEIXADA DE BACALLÀ
ESQUEIXADA DE BACALLÀ
Un clàssic de la nostra cuina i dels estius mediterranis, que no podem
oblidar
INGREDIENTS:
ü 300
gr. de bacallà
ü 3
tomàquets madurs
ü 1
ceba tendra
ü 1
pebrot vermell
ü 2
pebrots verds
ü Olives
negres de l’Aragó
ü Pebre
negre en pols
ü Oli
d’oliva
PREPARACIÓ:
Esqueixeu el bacallà el més petit possible tenint cura de que no quedi
cap espina.
Remulleu-lo una mica perquè estigui més tou i poseu-lo en un bol amb la
ceba tendra tallada el més petit possible.
Aneu incorporant-hi oli, tot remenant, fins que veieu que no us
absorbeix més i reserveu-lo.
Per altra banda, escaliveu els pebrots, peleu-los i deixeu-los refredar.
Escaldeu els tomàquets, peleu-los, traieu-los les granes i talleu-los a
daus petits.
En un bol barregeu els tomàquets, els pebrots, les olives negres,
amaniu-lo amb oli i pebre i incorporeu-hi el bacallà i ja es pot menjar.
Si teniu problemes amb la sal esqueixeu el bacallà després de dessalat.
Si és del vostre gust també ho podeu amanir amb una mica de vinagre.
Per aconseguir una bonica presentació feu servir un motlle, poseu al
fons els pebrots escalivats i al damunt el bacallà i acabeu amb un toc de
julivert picat.
Serviu-ho ben fresc.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada