POTATGE DE VIGÍLIA

 

POTATGE DE VIGÍLIA

Plat típic d’Andalusia, que va des de la setmana santa fins a la fira d’abril. El portem aquí perquè creiem que val la pena tastar-lo i guardar-lo al nostre receptari

INGREDIENTS:

  •   650 g de cigrons cuits
  •   300 g d'espinacs frescos
  •   500 g de bacallà dessalat
  •   1/4 de pebrot vermell o verd
  •   400 ml de brou de peix.
  •   2 tomàquets mitjans.
  •   1 porro
  •   1 ceba
  •   2 pastanagues
  •   2 alls
  •   4 ous
  •   Pebre vermell fumat
  •   Sal i pebre negre
  •   Oli d'oliva

ELABORACIÓ: 

Escorreu els cigrons cuits, renteu-los amb aigua abundant i reserveu-los. Coeu els ous en força aigua, entre 12 i 13 minuts. Peleu-los i reserveu-los. Talleu el bacallà en trossos petits, nets de pell i espines, i reserveu-los. Renteu els espinacs i reserveu-los. Talleu la ceba petita, la pastanaga i els pebrots, i  fregiu-los amb un bon raig d’oli. Al cap d’una mica afegiu-hi els porros i els alls, també tallats petits. Després d’uns cinc minuts afegiu-hi el tomàquet trossejat. Coeu-ho tot plegat uns cinc minuts més i incorporeu-hi el brou de peix. Salpebreu-ho i deixeu-ho coure uns 15 minuts amb un foc mitjà. Quan veieu que les verdures ja estan cuites, tritureu-ho tot amb una batedora elèctrica, fins a tenir un puré fi rectifiqueu-ho de sal i pebre.

Deixeu l'olla a foc mitjà i quan recuperi el bull afegiu-hi els espinacs, quan perdin volum , afegiu-hi el bacallà a trossos i continueu la cocció  uns 5 minuts més. Incorporeu-hi els cigrons, a ser possible sense remenar. Barregeu-ho tot movent l’olla amb moviment de vaivé, així evitareu trencar el bacallà. Quan torni a bullir rectifiquem de sal i pebre i apaguem el foc, deixem reposar uns 5 minuts i ja es pot emplatar. Emplateu amb un ou tallat a quarts sobre la superfície de cada plat i un fil d'oli d'oliva.




Aquestes quantitats son per a quatre racions aproximadament, però jo recomano fer-ne més, ja que si sobra, l’endemà o dos dies després encara és més bo    

No cal picar gaire menudes les verdures perquè les passarem pel passapurés.

 

Comentaris

Les més populars