“FINGERS” DE POLLASTRE AMB SALSA TÀRTARA


“FINGERS” DE POLLASTRE AMB SALSA TÀRTARA



El “fingers” s’han instal·lat a la casa nostra, com aperitiu, com acompanyament o simplement com a tapa a molts dels nostres bars.  De fàcil elaboració i molt llaminers, també tindran un forat al nostre receptari.

INGREDIENTS:

Per els “fingers”

  •   500 gr. de pit de pollastre filetejat
  •   El suc de dues llimones mitjanes
  •   1 culleradeta de sal
  •   3 cullerades de sucre morè
  •   3 cullerades de pebre vermell dolç
  •   1 raig d’oli d’oliva
  •   Farina
  •   Pa ratllat
  •   2 ous

Per a la salsa tàrtara

  •   200 gr. de maionesa
  •   1 ou cuit
  •   1 ceba tendra petita
  •   2 cullerades de tàperes
  •   6 cogombres petits en vinagre
  •   1 cullerada de mostassa  “a l’antiga”
  •   Cibulet

ELABORACIÓ:

Talleu els filets de pit de pollastre a tires d’un dit de gruix aproximadament i poseu-les  en un bol. Incorporeu el suc de les llimones, la sal, el sucre, el pebre vermell, i el raig d’oli. Remeneu perquè el pollastre quedi ben impregnat amb la resta d’ingredients i deixeu-ho reposar unes dues hores, a la nevera.
Mentre es marina el pollastre, podeu preparar la salsa.
Piqueu, el més petit possible, les tàperes, els cogombres, l’ou i la ceba,  i poseu-ho tot dins d’un bol. Incorporeu-hi la mostassa i la maionesa i remeneu-ho fins que estigui tot ben integrat.  En el moment de portar la salsa a taula, empolsineu-la amb una mica de cibulet picat.
Un cop marinat el pollastre, prepareu un plat amb farina, un altre amb els ous batuts, i un tercer amb el pa ratllat. Aneu traient i escorrent les tires de pollastre del marinat i arrebosseu-les amb farina, l’ou i el pa ratllat, i fregiu-les amb oli calent abundant. Un cop daurades poseu-les damunt de paper absorbent de cuina per treure l’excés d’oli,  i serviu-les encara calentes, acompanyades amb un bol de salsa tàrtara.

RECOMANACIONS:

La maionesa per a la salsa pot ser casolana o industrial, en cas que vulgueu garantir la seguretat; i fins i tot es pot fer amb llet, si teniu problemes amb els ous.
El pa ratllat de l’arrebossat por millorar amb una mica d’all en pols i julivert sec.
Una mica de pebre vermell picant, al marinat, donarà un toc mes atrevit als “fingers”


Comentaris

Les més populars