“FINGERS” DE POLLASTRE AMB SALSA TÀRTARA
“FINGERS” DE POLLASTRE AMB SALSA TÀRTARA
El
“fingers” s’han instal·lat a la casa nostra, com aperitiu, com acompanyament o
simplement com a tapa a molts dels nostres bars. De fàcil elaboració i molt llaminers, també tindran
un forat al nostre receptari.
INGREDIENTS:
Per els “fingers”
- 500 gr. de pit de pollastre filetejat
- El suc de dues llimones mitjanes
- 1 culleradeta de sal
- 3 cullerades de sucre morè
- 3 cullerades de pebre vermell dolç
- 1 raig d’oli d’oliva
- Farina
- Pa ratllat
- 2 ous
Per a la salsa tàrtara
- 200 gr. de maionesa
- 1 ou cuit
- 1 ceba tendra petita
- 2 cullerades de tàperes
- 6 cogombres petits en vinagre
- 1 cullerada de mostassa “a l’antiga”
- Cibulet
ELABORACIÓ:
Talleu
els filets de pit de pollastre a tires d’un dit de gruix aproximadament i
poseu-les en un bol. Incorporeu el suc
de les llimones, la sal, el sucre, el pebre vermell, i el raig d’oli. Remeneu
perquè el pollastre quedi ben impregnat amb la resta d’ingredients i deixeu-ho
reposar unes dues hores, a la nevera.
Mentre
es marina el pollastre, podeu preparar la salsa.
Piqueu,
el més petit possible, les tàperes, els cogombres, l’ou i la ceba, i poseu-ho tot dins d’un bol. Incorporeu-hi
la mostassa i la maionesa i remeneu-ho fins que estigui tot ben integrat. En el moment de portar la salsa a taula,
empolsineu-la amb una mica de cibulet picat.
Un
cop marinat el pollastre, prepareu un plat amb farina, un altre amb els ous
batuts, i un tercer amb el pa ratllat. Aneu traient i escorrent les tires de
pollastre del marinat i arrebosseu-les amb farina, l’ou i el pa ratllat, i
fregiu-les amb oli calent abundant. Un cop daurades poseu-les damunt de paper
absorbent de cuina per treure l’excés d’oli,
i serviu-les encara calentes, acompanyades amb un bol de salsa tàrtara.
RECOMANACIONS:
La
maionesa per a la salsa pot ser casolana o industrial, en cas que vulgueu
garantir la seguretat; i fins i tot es pot fer amb llet, si teniu problemes amb
els ous.
El
pa ratllat de l’arrebossat por millorar amb una mica d’all en pols i julivert
sec.
Una
mica de pebre vermell picant, al marinat, donarà un toc mes atrevit als
“fingers”
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada