BUNYOLS DE TARONJA

 

BUNYOLS DE TARONJA

Una aportació més a les postres típiques de Quaresma: els bunyols.  Avui els farem amb taronja.

 

INGREDIENTS:

  •   250 g de farina
  •   I iogurt grec
  •   3 ous
  •   1 cullerada d’oli d’oliva
  •   El suc d’una taronja
  •   1 sobre de llevat en pols
  •   Sucre
  •   Canyella en pols

ELABORACIÓ:

Prepareu una plata amb força sucre i canyella en pols i reserveu-la. Espremeu la taronja i poseu el suc en un bol, ratlleu la pela i ajunteu-la amb el suc. En el mateix bol poseu-hi la resta d’ingredients i amb l’ajut d’una batedora mecànica emulsioneu-ho fins a tenir una crema fina sense grumolls. Prepareu una fregidora o una paella amb molt oli i, quan el tingueu força calent, aneu-hi posant boletes de crema. Normalment, un cop han crescut i estan cuites per una banda, aquestes boletes es tomben soles; però si per qualsevol motiu això no passa (la paella està molt plena de boles o bé s’han enganxat entre elles) les aneu tombant vosaltres. Quan veieu que són cuites traieu-les de l'oli i arrebosseu-les amb el sucre amb canyella que teníeu reservat. I per acabar poseu-les damunt d’un plat amb paper de cuina perquè absorbeixi l’excés d’oli, deixeu refredar i ja es poden menjar.

 RECOMANACIONS:

Per fer les boletes podeu fer servir dues culleretes i vigileu la mida, recordeu que es fan el doble de grans un cop cuites.

Com amb la resta de bunyols els podeu farcir amb el que vulgueu, nata, crema, trufa... però sempre després, quan siguin freds.

 

 

Comentaris

Les més populars