BUNYOLS DE TARONJA
BUNYOLS DE TARONJA
Una
aportació més a les postres típiques de Quaresma: els bunyols. Avui els farem amb taronja.
INGREDIENTS:
- 250
g de farina
- I
iogurt grec
- 3
ous
- 1
cullerada d’oli d’oliva
- El
suc d’una taronja
- 1
sobre de llevat en pols
- Sucre
- Canyella
en pols
ELABORACIÓ:
Prepareu
una plata amb força sucre i canyella en pols i reserveu-la. Espremeu la taronja
i poseu el suc en un bol, ratlleu la pela i ajunteu-la amb el suc. En el mateix
bol poseu-hi la resta d’ingredients i amb l’ajut d’una batedora mecànica
emulsioneu-ho fins a tenir una crema fina sense grumolls. Prepareu una
fregidora o una paella amb molt oli i, quan el tingueu força calent, aneu-hi
posant boletes de crema. Normalment, un cop han crescut i estan cuites per una
banda, aquestes boletes es tomben soles; però si per qualsevol motiu això no
passa (la paella està molt plena de boles o bé s’han enganxat entre elles) les
aneu tombant vosaltres. Quan veieu que són cuites traieu-les de l'oli i
arrebosseu-les amb el sucre amb canyella que teníeu reservat. I per acabar
poseu-les damunt d’un plat amb paper de cuina perquè absorbeixi l’excés d’oli,
deixeu refredar i ja es poden menjar.
RECOMANACIONS:
Per
fer les boletes podeu fer servir dues culleretes i vigileu la mida, recordeu
que es fan el doble de grans un cop cuites.
Com
amb la resta de bunyols els podeu farcir amb el que vulgueu, nata, crema,
trufa... però sempre després, quan siguin freds.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada