MOUSSE D’ESCALIVADA



 MOUSSE D’ESCALIVADA


L’escalivada és un menjar mot popular  a les nostres comarques, consisteix en posar al forn, o damunt les brases, pebrots vermells, albergínies, cebes, patates , tomàquets, alls, etc. fins que estiguin cuits, i després amanits al gust, fred o calent a l’hivern o a l’estiu sempre és bo.
Avui farem una altre recepta amb escalivada, original i molt agradable de menjar


INGREDIENTS:


ü  300  gr de pebrot vermell escalivat
ü  300 gr. de albergínia escalivada
ü  200 gr.  de ceba escalivada
ü  4 ous
ü  250 cc de crema de llet
ü  sal i pebre

 ELABORACIÓ


Passarem per la picadora el pebrot, l’albergínia i la ceba. Després afegirem el rovell dels ous i la crema de llet, remenant be .
Apart muntarem les clares dels ous a punt de neu i després hi barrejarem poc a poc la  pasta feta amb  el pebrot, la ceba , l’albergínia la crema de llet i el rovells,  la sal i el pebre. Un cop estigui tot ben lligat ho posarem en un motlle per púding
Ho courem al bany maria, al forn que haurem encès abans i el tindrem a 180 º.  La cocció ha de durar 1h. aproximadament.  Punxant amb un escuradents  per comprovar que estigui cuit.
Deixarem refredar i el traurem del motlle com si fos un flam, i ja esta apunt per menjar.
Es pot acompanyar amb  anxoves i patates escalivades i amb all i oli o maionesa on hem triturat anxoves i olives negres. Es pot menjar fred o calent segons el gust
  


Comentaris

Les més populars