BOTIFARRA ESPARRECADA AMB FREDOLICS I ALLS TENDRES


BOTIFARRA ESPARRECADA AMB FREDOLICS I ALLS TENDRES

Els darrers bolets, amb els primers freds, els estimats fredolics. Sempre molt agraïts a la cuina i amb una recepta clàssica.

INGREDIENTS:

  •         750 gr. de botifarra
  •         ½ kg de fredolics
  •         Un manat d’alls tendres
  •         Una copa de vi blanc
  •         Sal i pebre


ELABORACIÓ:

Netegeu els fredolics amb un drap i si són grans, talleu-los una mica.
Netegeu els alls tendres i talleu-los a rodanxes petites.
Poseu els bolets i els all tendres en una paella amb un raig d’oli i coeu-los a foc mitjà fins que veieu que estan cuits.  Traieu-los del foc i reserveu-los.
Traieu el budell a les botifarres i esmicoleu-les tot el que pugueu. A la mateixa paella del bolets, fregiu la botifarra aprofitant per anar-la esmicolant encara més. Quan estigui pràcticament cuita, tireu-hi el vi, deixeu que redueixi una mica i desfaci els greixos de la botifarra, i incorporeu-hi els bolets i els alls tendres.
Rectifiqueu, si cal, de sal i pebre i ja es pot menjar.

 RECOMANACIONS:

Els fredolics es poden substituir per qualsevol altre bolet o barreja de bolets i sempre serà un plat esplèndid.
Si en el moment de servir empolsineu al damunt una mica de julivert picat petit, el plat guanyarà en aromes i frescor.

Comentaris

Les més populars