BOTIFARRA ESPARRECADA AMB FREDOLICS I ALLS TENDRES
BOTIFARRA ESPARRECADA AMB FREDOLICS I ALLS TENDRES
Els darrers bolets, amb els primers freds, els
estimats fredolics. Sempre molt agraïts a la cuina i amb una recepta clàssica.
INGREDIENTS:
- 750 gr. de botifarra
- ½ kg de fredolics
- Un manat d’alls tendres
- Una copa de vi blanc
- Sal i pebre
ELABORACIÓ:
Netegeu els fredolics amb un drap i si són grans,
talleu-los una mica.
Netegeu els alls tendres i talleu-los a rodanxes
petites.
Poseu els bolets i els all tendres en una paella
amb un raig d’oli i coeu-los a foc mitjà fins que veieu que estan cuits. Traieu-los del foc i reserveu-los.
Traieu el budell a les botifarres i esmicoleu-les
tot el que pugueu. A la mateixa paella del bolets, fregiu la botifarra
aprofitant per anar-la esmicolant encara més. Quan estigui pràcticament cuita,
tireu-hi el vi, deixeu que redueixi una mica i desfaci els greixos de la
botifarra, i incorporeu-hi els bolets i els alls tendres.
Rectifiqueu, si cal, de sal i pebre i ja es pot
menjar.
RECOMANACIONS:
Els fredolics es poden substituir per qualsevol
altre bolet o barreja de bolets i sempre serà un plat esplèndid.
Si en el moment de servir empolsineu al damunt una
mica de julivert picat petit, el plat guanyarà en aromes i frescor.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada