OUS AL PLAT AMB CALÇOTS (cuits amb microones)

 

OUS AL PLAT AMB CALÇOTS (cuits amb microones)

Si feu una calçotada i sobren alguns calçots, són ideals per fer molts plats, com per exemple aquests ous al plat. Malgrat que coent-los al forn es poden fer amb 10/15 minuts, amb microones els podem tenir igual de deliciosos en uns 5/6 minuts amb el que suposa d’estalvi de temps i diners.

 

INGREDIENTS:

  •   10 o 12 calçots cuits
  •   4 cullerades de salsa per a calçots
  •   8 ous
  •   Mantega
  •   Sal i pebre

 

ELABORACIÓ:

Prepareu 4 cassoletes que puguin anar al microones, sucant-les amb mantega. Escampeu salsa per a calçots per la base de les cassoletes. Netegeu el calçot com es fa per menjar-los, talleu-los a tallets d’uns tres dits de llarg i repartiu-los per les cassoletes. Separeu els rovells de les clares, reservant els rovells de 2 en 2 i poseu les clares dins les cassoletes. Coeu-los cassoleta a cassoleta uns tres minuts a potència màxima, afegiu 2 rovells a cada cassoleta, punxeu-los amb un escuradents, amb cura de no trencar-los, per aconseguir que no esclatin en la cocció i continueu la cocció uns 2 minuts, salpebreu i ja es poden menjar.

 

RECOMANACIONS:

Evidentment, l’estalvi de temps és notori si es fan una o dues cassoletes, però si és més quantitat i es poden fer totes de cop, potser ser serà més ràpid en un forn convencional, si és així, calculeu el forn a 180° i 10 minuts les clares soles i 2 minuts més amb els rovells.

Els temps de cocció també poden variar en funció del vostre forn i de com vulgueu els ous, si voleu els rovells totalment cuits els podeu posar al forn junt amb les clares.

Comentaris

Les més populars