OUS AL PLAT AMB CALÇOTS (cuits amb microones)
OUS AL PLAT AMB CALÇOTS (cuits amb microones)
Si feu una calçotada i sobren alguns calçots, són ideals per fer molts plats, com per exemple aquests ous al plat. Malgrat que coent-los al forn es poden fer amb 10/15 minuts, amb microones els podem tenir igual de deliciosos en uns 5/6 minuts amb el que suposa d’estalvi de temps i diners.INGREDIENTS:
- 10
o 12 calçots cuits
- 4
cullerades de salsa per a calçots
- 8
ous
- Mantega
- Sal
i pebre
ELABORACIÓ:
Prepareu
4 cassoletes que puguin anar al microones, sucant-les amb mantega. Escampeu
salsa per a calçots per la base de les cassoletes. Netegeu el calçot com es fa
per menjar-los, talleu-los a tallets d’uns tres dits de llarg i repartiu-los
per les cassoletes. Separeu els rovells de les clares, reservant els rovells de
2 en 2 i poseu les clares dins les cassoletes. Coeu-los cassoleta a cassoleta
uns tres minuts a potència màxima, afegiu 2 rovells a cada cassoleta,
punxeu-los amb un escuradents, amb cura de no trencar-los, per aconseguir que
no esclatin en la cocció i continueu la cocció uns 2 minuts, salpebreu i ja es
poden menjar.
RECOMANACIONS:
Evidentment,
l’estalvi de temps és notori si es fan una o dues cassoletes, però si és més
quantitat i es poden fer totes de cop, potser ser serà més ràpid en un forn
convencional, si és així, calculeu el forn a 180° i 10 minuts les clares soles
i 2 minuts més amb els rovells.
Els
temps de cocció també poden variar en funció del vostre forn i de com vulgueu
els ous, si voleu els rovells totalment cuits els podeu posar al forn junt amb
les clares.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada