TORRADETES DE SANTA TERESA AMB TARONJA I XOCOLATA

 

TORRADETES DE SANTA TERESA AMB TARONJA I XOCOLATA


Una adaptació d’uns postres clàssics que els fan encara més espectaculars.

INGREDIENTS:

  •   6 brioixos
  •   El suc de 2 taronges
  •   100 gr. de sucre
  •   200 ml. de llet
  •   75 gr. de sucre
  •   1 branca de canyella
  •   La pela de ½ taronja
  •   1 ou
  •   1 rajola de cobertura de xocolata negra
  •   Oli de gira-sol

ELABORACIÓ:

Talleu els brioixos a llesques d’uns dos dits de gruix, torreu-los al forn a 180º fins que estiguin daurats i reserveu-los. Prepareu un almívar amb el suc de les dues taronges i els 100gr. de sucre, coent-ho fins que sigui espès i reserveu-lo. En un altre pot poseu la llet, els 75 gr. de sucre, la branca de canyella i la pela de taronja i porteu-ho a ebullició. Tanqueu el foc i deixeu que infusioni  fins que estigui fred o tebi. Un cop la llet estigui freda, coleu-la i barregeu-la amb l’ou prèviament batut. Aneu mullant les torrades de brioix amb la llet i fregiu-les fins que estiguin daurades. Un cop fregides col·loqueu-les damunt de paper de cuina per treure-hi l’excés d’oli, i banyeu-les amb l’almívar de taronja que teníeu reservat. Foneu la xocolata al bany maria o al microones i quan el tingueu líquid, aneu banyant una punta de cada torradeta. Poseu-les damunt d’una plata amb paper de cuina fins que refredi i la xocolata torni a estar sòlida. Per acabar, torneu a ruixar les torrades amb l’almívar de taronja que encara us queda, i ja es poden menjar.

 

RECOMANACIONS:

Potser podeu trobar el brioix ja torrat en algun forn, aprofiteu-ho.

Si no teniu brioix es pot fer també amb llesques de pa del dia anterior o fent el mateix procés de torrar-les que hem fet amb el brioix.

Cal controlar l’estona que tingueu les torrades en el bany amb llet i ou, ja que depèn d’això, que quedin dures o es desfacin. Però tranquils, que no és difícil.

També podeu afegir a l’almívar de taronja un raig de Cointreau. Això depèn del gust de cadascú. 

 

 

 

Comentaris

Les més populars