TORRADETES DE SANTA TERESA AMB TARONJA I XOCOLATA
TORRADETES DE SANTA TERESA AMB TARONJA I XOCOLATA
Una
adaptació d’uns postres clàssics que els fan encara més espectaculars.
INGREDIENTS:
- 6
brioixos
- El
suc de 2 taronges
- 100
gr. de sucre
- 200
ml. de llet
- 75
gr. de sucre
- 1
branca de canyella
- La
pela de ½ taronja
- 1
ou
- 1
rajola de cobertura de xocolata negra
- Oli
de gira-sol
ELABORACIÓ:
Talleu
els brioixos a llesques d’uns dos dits de gruix, torreu-los al forn a 180º fins
que estiguin daurats i reserveu-los. Prepareu un almívar amb el suc de les dues
taronges i els 100gr. de sucre, coent-ho fins que sigui espès i reserveu-lo. En
un altre pot poseu la llet, els 75 gr. de sucre, la branca de canyella i la
pela de taronja i porteu-ho a ebullició. Tanqueu el foc i deixeu que
infusioni fins que estigui fred o tebi. Un
cop la llet estigui freda, coleu-la i barregeu-la amb l’ou prèviament batut. Aneu
mullant les torrades de brioix amb la llet i fregiu-les fins que estiguin
daurades. Un cop fregides col·loqueu-les damunt de paper de cuina per treure-hi
l’excés d’oli, i banyeu-les amb l’almívar de taronja que teníeu reservat. Foneu
la xocolata al bany maria o al microones i quan el tingueu líquid, aneu banyant
una punta de cada torradeta. Poseu-les damunt d’una plata amb paper de cuina
fins que refredi i la xocolata torni a estar sòlida. Per acabar, torneu a
ruixar les torrades amb l’almívar de taronja que encara us queda, i ja es poden
menjar.
RECOMANACIONS:
Potser
podeu trobar el brioix ja torrat en algun forn, aprofiteu-ho.
Si
no teniu brioix es pot fer també amb llesques de pa del dia anterior o fent el
mateix procés de torrar-les que hem fet amb el brioix.
Cal
controlar l’estona que tingueu les torrades en el bany amb llet i ou, ja que
depèn d’això, que quedin dures o es desfacin. Però tranquils, que no és
difícil.
També
podeu afegir a l’almívar de taronja un raig de Cointreau. Això depèn del gust
de cadascú.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada