TIRAMISÚ DE CIRERES


TIRAMISÚ DE CIRERES



Temps de cireres, títol d’una novel·la de Montserrat Roig molt adient per a la recepta d’avui.

INGREDIENTS

  •   12 melindros
  •   600 gr. de cireres
  •   250 gr. de mascarpone
  •   3 ous
  •   100 gr. de sucre llustre
  •   1 culleradeta de sucre de vainilla
  •   1 raig d’aiguardent de cireres

ELABORACIÓ

Renteu i traieu el pinyol de les cireres, poseu-les en un pot amb 70gr. de sucre i un raig d’aigua. Coeu-ho a foc suau, uns 10 minuts. A mitja cocció, incorporeu-hi l’aiguardent i després deixeu-ho refredar.
Separeu els rovells de les clares i munteu-les per separat. Per una banda les clares, amb un polsim de sal, fins que siguin a punt de neu, i reserveu-les.  Per altra banda els rovells, amb 30 gr. de sucre, i quan estiguin de color blanc, afegiu-hi el formatge, remenant fins que estigui ben integrat. Per acabar incorporeu-hi les clares al punt de neu, amb moviments de fora al centre i de sota a sobre, mirant que es desmunti el menys possible.
Escorregueu les cireres el màxim possible, reservant el suc.
Prepareu un motlle.  Ompliu la base amb la meitat dels melindros. Mulleu-los amb suc de les cireres. Cobriu-ho amb la meitat de la crema d’ous i mascarpone, i al damunt escampeu-hi la meitat de les cireres. Torneu a fer una altra capa de melindros.  Mulleu-los amb suc de cireres.  Cobriu-ho amb la resta de crema de mascarpone, i al damunt poseu-hi la resta de cireres. Mulleu-ho amb una mica de suc de cireres per donar color, i deixeu-ho reposar a la nevera com a mínim 3 hores i ja podeu desemmotllat i servir.

RECOMANACIONS:

Quan no tingueu cireres podeu mirar de fer-ho amb maduixes o amb altres fruites.    

Comentaris

Les més populars