TIRAMISÚ DE CIRERES
TIRAMISÚ DE CIRERES
Temps
de cireres, títol d’una novel·la de Montserrat Roig molt adient per a la
recepta d’avui.
INGREDIENTS
- 12
melindros
- 600
gr. de cireres
- 250
gr. de mascarpone
- 3
ous
- 100
gr. de sucre llustre
- 1
culleradeta de sucre de vainilla
- 1
raig d’aiguardent de cireres
ELABORACIÓ
Renteu
i traieu el pinyol de les cireres, poseu-les en un pot amb 70gr. de sucre i un
raig d’aigua. Coeu-ho a foc suau, uns 10 minuts. A mitja cocció, incorporeu-hi
l’aiguardent i després deixeu-ho refredar.
Separeu
els rovells de les clares i munteu-les per separat. Per una banda les clares,
amb un polsim de sal, fins que siguin a punt de neu, i reserveu-les. Per altra banda els rovells, amb 30 gr. de
sucre, i quan estiguin de color blanc, afegiu-hi el formatge, remenant fins que
estigui ben integrat. Per acabar incorporeu-hi les clares al punt de neu, amb
moviments de fora al centre i de sota a sobre, mirant que es desmunti el menys
possible.
Escorregueu
les cireres el màxim possible, reservant el suc.
Prepareu
un motlle. Ompliu la base amb la meitat
dels melindros. Mulleu-los amb suc de les cireres. Cobriu-ho amb la meitat de
la crema d’ous i mascarpone, i al damunt escampeu-hi la meitat de les cireres.
Torneu a fer una altra capa de melindros. Mulleu-los amb suc de cireres. Cobriu-ho amb la resta de crema de mascarpone,
i al damunt poseu-hi la resta de cireres. Mulleu-ho amb una mica de suc de
cireres per donar color, i deixeu-ho reposar a la nevera com a mínim 3 hores i
ja podeu desemmotllat i servir.
RECOMANACIONS:
Quan
no tingueu cireres podeu mirar de fer-ho amb maduixes o amb altres fruites.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada