BACALLA GRATINAT AMB BEIXAMEL ROMESCADA


BACALLA GRATINAT AMB BEIXAMEL ROMESCADA



Delicada proposta de bacallà i patates del bufet, amb un toc de distinció

INGREDIENTS:

  •   4 talls de morro de bacallà dessalat
  •   3 patates del bufet
  •   1/2 l de llet
  •  1 cullerada de farina
  •   1 cullerada de mantega
  •   1 cullerada de romesco o salsa de calçots
  •   1/2 copa de xerès sec
  •    Formatge per gratinar
  •    Sal i pebre

Poseu el bacallà en una cassola, cobriu-lo amb aigua freda i poseu-lo al foc.
Quan l’aigua comenci a bullir, retireu el bacallà i reserveu-lo. En la mateixa aigua poseu les patates, pelades i tallades trossos i cuineu-les  fins que estiguin cuites, escorreu-les i reserveu-les.
Mentre es couen les patates, prepareu la beixamel.
Poseu la mantega en un pot al foc.  Quan estigui desfeta,  afegiu-hi la farina, remeneu i quan tot plegat comenci a fer bombolles incorporeu-hi la cullerada de romesco.  Un cop estigui tot ben emulsionat tireu-hi la llet calenta i remeneu enèrgicament perquè no es facin grumolls.  Rectifiqueu de sal i pebre i coeu-ho tot plegat uns 5 minuts.
Traieu la salsa del foc, afegiu-hi el xerès, i remeneu perquè quedi tot ben barrejat.
Poseu unes cullerades d’aquesta crema en una safata que pugui anar al forn, al damunt el bacallà i al seu voltant les patates.  Cobriu-ho amb la resta de la beixamel i per acabar poseu al damunt el formatge per a gratinar.  Gratineu-ho i serviu-ho calent.
RECOMANACIONS:
Queda molt bé una punteta de romesco al damunt en el moment de servir-ho.
Per gratinar aquest plat jo triaria formatges cremosos tipus emmental, gouda , etc, que no facin una capa massa cruixent.

Comentaris

Les més populars