BACALLA GRATINAT AMB BEIXAMEL ROMESCADA
BACALLA GRATINAT AMB BEIXAMEL ROMESCADA
Delicada proposta de
bacallà i patates del bufet, amb un toc de distinció
INGREDIENTS:
- 4 talls de morro de bacallà dessalat
- 3 patates del bufet
- 1/2 l de llet
- 1 cullerada de farina
- 1 cullerada de mantega
- 1 cullerada de romesco o salsa de calçots
- 1/2 copa de xerès sec
- Formatge per gratinar
- Sal i pebre
Poseu el bacallà en una
cassola, cobriu-lo amb aigua freda i poseu-lo al foc.
Quan l’aigua comenci a
bullir, retireu el bacallà i reserveu-lo. En la mateixa aigua poseu les
patates, pelades i tallades trossos i cuineu-les fins que estiguin cuites, escorreu-les i
reserveu-les.
Mentre es couen les
patates, prepareu la beixamel.
Poseu la mantega en un
pot al foc. Quan estigui desfeta, afegiu-hi la farina, remeneu i quan tot
plegat comenci a fer bombolles incorporeu-hi la cullerada de romesco. Un cop estigui tot ben emulsionat tireu-hi la
llet calenta i remeneu enèrgicament perquè no es facin grumolls. Rectifiqueu de sal i pebre i coeu-ho tot
plegat uns 5 minuts.
Traieu la salsa del
foc, afegiu-hi el xerès, i remeneu perquè quedi tot ben barrejat.
Poseu unes cullerades
d’aquesta crema en una safata que pugui anar al forn, al damunt el bacallà i al
seu voltant les patates. Cobriu-ho amb
la resta de la beixamel i per acabar poseu al damunt el formatge per a
gratinar. Gratineu-ho i serviu-ho
calent.
RECOMANACIONS:
Queda molt bé una
punteta de romesco al damunt en el moment de servir-ho.
Per gratinar aquest
plat jo triaria formatges cremosos tipus emmental, gouda , etc, que no facin
una capa massa cruixent.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada