CASSOLA DE RAP, GAMBES, BOLETS, PATATES I POMA

 

CASSOLA DE RAP, GAMBES, BOLETS, PATATES I POMA

Un gran plat per dies de festa, contundent i deliciós.

 

INGREDIENTS:

ü  800 g de rap tallat a trossos mitjans

ü  200 g de bolets variats

ü  200 g de gambes

ü  2 patates

ü  2 pomes

ü  1 ceba

ü  3 grans d’all

ü  1 pebrot vermell

ü  1 pebrot verd

ü  2 tomàquets madurs

ü  1 litre de fumet (brou de peix)

ü  1/2 got de vi blanc

ü  1 cullerada de farina

ü  2 fulles de llorer

ü  1 branca de farigola

ü  Pebre vermell dolç

ü  Julivert fresc picat

ü  Oli d’oliva

ü  Sal i pebre

 

ELABORACIÓ:

Peleu els alls i la ceba, talleu-los petits i reserveu-los. Peleu i talleu a daus mitjans les patates i les pomes i també reserveu-les. Netegeu els bolets i si cal, talleu-los a trossos mitjans i també reserveu-los. Poseu un bon raig d’oli en una cassola, fregiu-hi les gambes uns 30 segons i reserveu-les. A la mateixa cassola fregiu la ceba i els alls fins que siguin transparents, afegiu-hi els pebrots i quan siguin cuits incorporeu-hi els tomàquets ratllats. Quan el tomàquet sigui cuit, afegiu-hi els bolets i les espècies. Cuineu-los uns minuts. Incorporeu-hi les patates i la farina i remeneu-ho tot amb cura perquè no quedin grumolls de farina. Afegiu-hi les espècies i el vi blanc i quan hagi reduït i perdut l’olor d’alcohol, tireu-hi el fumet i deixeu-ho coure uns 20 minuts. Passat aquest temps incorporeu-hi el rap, les pomes i les gambes i continueu la cocció uns 10 minuts més. Traieu la cassola del foc, rectifiqueu, si cal, de sal i pebre i deixeu-ho reposar uns minuts abans de servir.

 


El peix pot ser rap, lluç o qualsevol altre peix del vostre gust.

Espereu a pelar i tallar les pomes fins que les hàgiu d'incorporar a la cassola, evitareu que es tornin negres.

Si teniu samfaina feta, podeu escurçar el temps d’elaboració, substituint tota l’elaboració del sofregit per unes cullerades de samfaina.

 

 

Comentaris

Les més populars