CASSOLA DE RAP, GAMBES, BOLETS, PATATES I POMA
CASSOLA DE RAP, GAMBES, BOLETS, PATATES I POMA
Un gran plat per dies de festa, contundent i deliciós.
INGREDIENTS:
ü 800
g de rap tallat a trossos mitjans
ü 200
g de bolets variats
ü 200
g de gambes
ü 2
patates
ü 2
pomes
ü 1
ceba
ü 3
grans d’all
ü 1
pebrot vermell
ü 1
pebrot verd
ü 2
tomàquets madurs
ü 1
litre de fumet (brou de peix)
ü 1/2
got de vi blanc
ü 1
cullerada de farina
ü 2
fulles de llorer
ü 1
branca de farigola
ü Pebre
vermell dolç
ü Julivert
fresc picat
ü Oli
d’oliva
ü Sal
i pebre
ELABORACIÓ:
Peleu els alls i la ceba, talleu-los petits i reserveu-los. Peleu i talleu a daus mitjans les patates i les pomes i també reserveu-les. Netegeu els bolets i si cal, talleu-los a trossos mitjans i també reserveu-los. Poseu un bon raig d’oli en una cassola, fregiu-hi les gambes uns 30 segons i reserveu-les. A la mateixa cassola fregiu la ceba i els alls fins que siguin transparents, afegiu-hi els pebrots i quan siguin cuits incorporeu-hi els tomàquets ratllats. Quan el tomàquet sigui cuit, afegiu-hi els bolets i les espècies. Cuineu-los uns minuts. Incorporeu-hi les patates i la farina i remeneu-ho tot amb cura perquè no quedin grumolls de farina. Afegiu-hi les espècies i el vi blanc i quan hagi reduït i perdut l’olor d’alcohol, tireu-hi el fumet i deixeu-ho coure uns 20 minuts. Passat aquest temps incorporeu-hi el rap, les pomes i les gambes i continueu la cocció uns 10 minuts més. Traieu la cassola del foc, rectifiqueu, si cal, de sal i pebre i deixeu-ho reposar uns minuts abans de servir.
El peix pot ser
rap, lluç o qualsevol altre peix del vostre gust.
Espereu a pelar
i tallar les pomes fins que les hàgiu d'incorporar a la cassola, evitareu que
es tornin negres.
Si teniu
samfaina feta, podeu escurçar el temps d’elaboració, substituint tota
l’elaboració del sofregit per unes cullerades de samfaina.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada