CARXOFES ESTOFADES AMB CLOÏSSES

 

CARXOFES ESTOFADES AMB CLOÏSSES

Producte de temporada i una de les meves debilitats, les carxofes sempre són una delícia cuinades com sigui, i aquesta recepta és ideal.

INGREDIENTS:

  •   1 kg de carxofes
  •   1 porro petit
  •   1 ceba de figueres mitjana
  •   1/5 kg de cloïsses
  •   Pebre vermell dolç
  •   Una fulla de llorer
  •   Julivert fresc
  •   1 gra d’all
  •   Un parell de carquinyolis
  •   Oli d’oliva
  •  
     
    Sal i pebre

 

ELABORACIÓ:

Netegeu les cloïsses com feu sempre, submergint-les en aigua, sal i uns glaçons de gel durant una mitja hora, perquè treguin la possible sorra que poguessin portar i reserveu-les. Poseu en una cassola, amb un bon raig d’oli, el porro, la ceba i els alls, tot tallat petit, tapat i a foc suau, fins que veieu que estigui transparent. Durant aquesta estona netegeu les carxofes: talleu les puntes, traieu les fulles exteriors més dures, repeleu el troncs, talleu-les en quarters i traieu els pèls que porten a l’interior. A mida que les aneu tallant, poseu-les dins d’un recipient amb aigua i unes fulles de julivert perquè no s’oxidin i es posin fosques.

Quan tingueu les verdures cuites, afegiu-hi les carxofes, fregiu-les una mica i empolsineu-les amb pebre vermell, i afegiu-hi un got d’aigua, sense que arribi a cobrir-les. Coeu-ho tot plegat tapat i a foc suau, fins que les carxofes estiguin cuites, aproximadament uns 25/30 minuts. Aprofiteu per a preparar la picada amb un gra d’all, unes fulles de julivert, els carquinyolis i un raig d’oli.

Quan tingueu les carxofes cuites, afegiu a la cassola les cloïsses. tapeu-ho i quan veieu que ja estan pràcticament obertes, incorporeu-hi la picada, remenant una mica amb la cassola tapada, i ja es poden servir.

 

RECOMANACIONS:

Recordeu que les cloïsses s’han de coure el temps just d’obrir-se. Si cal preparar el plat amb temps, feu-ho tot fins el moment d’incorporar les cloïsses, que ho fareu al darrer moment.

Es pot fer amb altres mariscs, musclos, escopinyes, navalles. Sempre queda bé.

 

 

 

Comentaris

  1. Ei Miquel! M'agrada el detall del pebre vermell i la picada final amb all i carquinyoli. Les carxofes són amor! Una pregunta. El pebre vermell, dolç, picant o fumat?

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Les més populars