CARXOFES ESTOFADES AMB CLOÏSSES
CARXOFES ESTOFADES AMB CLOÏSSES
Producte de temporada i una de les meves debilitats, les
carxofes sempre són una delícia cuinades com sigui, i aquesta recepta és ideal.
INGREDIENTS:
- 1 kg de carxofes
- 1 porro petit
- 1 ceba de figueres mitjana
- 1/5 kg de cloïsses
- Pebre vermell dolç
- Una fulla de llorer
- Julivert fresc
- 1 gra d’all
- Un parell de carquinyolis
- Oli d’oliva
-
Sal i pebre
ELABORACIÓ:
Netegeu les cloïsses com feu sempre, submergint-les en
aigua, sal i uns glaçons de gel durant una mitja hora, perquè treguin la
possible sorra que poguessin portar i reserveu-les. Poseu en una cassola, amb
un bon raig d’oli, el porro, la ceba i els alls, tot tallat petit, tapat i a
foc suau, fins que veieu que estigui transparent. Durant aquesta estona netegeu
les carxofes: talleu les puntes, traieu les fulles exteriors més dures, repeleu
el troncs, talleu-les en quarters i traieu els pèls que porten a l’interior. A
mida que les aneu tallant, poseu-les dins d’un recipient amb aigua i unes
fulles de julivert perquè no s’oxidin i es posin fosques.
Quan tingueu les verdures cuites, afegiu-hi les carxofes,
fregiu-les una mica i empolsineu-les amb pebre vermell, i afegiu-hi un got
d’aigua, sense que arribi a cobrir-les. Coeu-ho tot plegat tapat i a foc suau,
fins que les carxofes estiguin cuites, aproximadament uns 25/30 minuts.
Aprofiteu per a preparar la picada amb un gra d’all, unes fulles de julivert,
els carquinyolis i un raig d’oli.
Quan tingueu les carxofes cuites, afegiu a la cassola les
cloïsses. tapeu-ho i quan veieu que ja estan pràcticament obertes, incorporeu-hi
la picada, remenant una mica amb la cassola tapada, i ja es poden servir.
RECOMANACIONS:
Recordeu que les cloïsses s’han de coure el temps just
d’obrir-se. Si cal preparar el plat amb temps, feu-ho tot fins el moment d’incorporar
les cloïsses, que ho fareu al darrer moment.
Es pot fer amb altres mariscs, musclos, escopinyes,
navalles. Sempre queda bé.
Ei Miquel! M'agrada el detall del pebre vermell i la picada final amb all i carquinyoli. Les carxofes són amor! Una pregunta. El pebre vermell, dolç, picant o fumat?
ResponElimina