HAMBURGUESA DE VEDELLA AMB FORMATGE DE TUPÍ CASOLÀ I CEBA CARAMEL·LITZADA
HAMBURGUESA DE VEDELLA AMB FORMATGE DE TUPÍ CASOLÀ I CEBA CARAMEL·LITZADA
Una bona excusa per donar dues receptes que ens
poden servir per a molts altres plats i que juntes estan molt bones
INGREDIENTS:
ü Una hamburguesa per persona
Per el formatge de Tupí casolà
ü 100 g de formatge de cabra sec
ü 100 g de formatge d’ovella sec
ü 200 g de formatge de vaca sec
ü 1 copa d’aiguardent
ü un polsim de pebre blanc mòlt
ü Una cullerada d’alfàbrega seca
ü Oli d’oliva
Per a la ceba caramel·litzada
ü ½ kg de ceba
ü 50 gr. de mantega
ü 50 gr. de sucre morè
ü 100 ml de vi negre
ü 50 ml de vinagre
ELABORACIÓ:
Primer feu el
formatge de tupí. Ratlleu, amb un ratllador fi, els diferents formatges i
poseu-los barrejats en un bol. Incorporeu-hi
l’alfàbrega, el pebre, l’aiguardent i l’oli i aixafeu-ho tot amb una forquilla
fins obtenir una crema. Guardeu aquesta crema en un pot tancat i reserveu-ho a
la nevera un mínim de 15 dies.
Per a fer la ceba, talleu-la a juliana i poseu-la
en una paella amb la mantega i un polsim de sal i coeu-la a foc lent i tapada
fins que estigui transparent (aproximadament uns 15 minuts), incorporeu-hi el
sucre, el vinagre i el vi i coeu-ho tot plegat fins que quedi de textura de
melmelada. Retireu-ho del foc i
reserveu-ho.
Per muntar el plat, coeu l’hamburguesa al vostre
gust, poseu al plat una abundant base de ceba, al damunt l’hamburguesa i per
acabar una cullerada de formatge. Podeu
acabar el plat amb unes fulles de rúcula o uns brots de germinats.
RECOMANACIONS:
Durant els dies que tingueu el formatge fermentant,
cal remenar-lo de tant en tant.
És important compensar el formatge amb una bona
quantitat de ceba doncs té un sabor molt fort i predominaria al plat.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada