HAMBURGUESA DE VEDELLA AMB FORMATGE DE TUPÍ CASOLÀ I CEBA CARAMEL·LITZADA


HAMBURGUESA DE VEDELLA AMB FORMATGE DE TUPÍ CASOLÀ I CEBA CARAMEL·LITZADA




Una bona excusa per donar dues receptes que ens poden servir per a molts altres plats i que juntes estan molt bones

INGREDIENTS:

ü  Una hamburguesa per persona

Per el formatge de Tupí casolà

ü  100 g de formatge de cabra sec
ü  100 g de formatge d’ovella sec
ü  200 g de formatge de vaca sec
ü  1 copa d’aiguardent
ü  un polsim de pebre blanc mòlt
ü  Una cullerada d’alfàbrega seca
ü  Oli d’oliva

Per a la ceba caramel·litzada

ü  ½ kg de ceba
ü  50 gr. de mantega
ü  50 gr. de sucre morè
ü  100 ml de vi negre
ü  50 ml de vinagre

ELABORACIÓ:

Primer feu el formatge de tupí. Ratlleu, amb un ratllador fi, els diferents formatges i poseu-los barrejats en un bol.  Incorporeu-hi l’alfàbrega, el pebre, l’aiguardent i l’oli i aixafeu-ho tot amb una forquilla fins obtenir una crema. Guardeu aquesta crema en un pot tancat i reserveu-ho a la nevera un mínim de 15 dies.
Per a fer la ceba, talleu-la a juliana i poseu-la en una paella amb la mantega i un polsim de sal i coeu-la a foc lent i tapada fins que estigui transparent (aproximadament uns 15 minuts), incorporeu-hi el sucre, el vinagre i el vi i coeu-ho tot plegat fins que quedi de textura de melmelada.  Retireu-ho del foc i reserveu-ho.
Per muntar el plat, coeu l’hamburguesa al vostre gust, poseu al plat una abundant base de ceba, al damunt l’hamburguesa i per acabar una cullerada de formatge.  Podeu acabar el plat amb unes fulles de rúcula o uns brots de germinats.

RECOMANACIONS:

Durant els dies que tingueu el formatge fermentant, cal remenar-lo de tant en tant.
És important compensar el formatge amb una bona quantitat de ceba doncs té un sabor molt fort i predominaria al plat.

 


Comentaris

Les més populars