CREMA DE CALÇOTS EMMASCARATS
CREMA DE CALÇOTS EMMASCARATS
Una
forma diferent de menjar calçots, no ens embrutarem tant i també gaudirem del
seu incomparable sabor.
INGREDIENTS:
ü 25
calçots
ü 1
patata mitjana
ü Una
cullerada de mantega
ü 200
ml. de crema de llet
ü Oli
d’oliva
ü Dos
talls de formatge en porcions
ü ½
botifarra negra
ü Sal
i pebre
ELABORACIÓ:
Coeu
la patata amb pela i reserveu-la. Traieu la pell a la botifarra i talleu-la en
daus petits i reserveu-la. Netegeu el calçots, traient-los les fulles verdes, les
arrels i la primera capa (com si fos un porro) i talleu-los petits.
En una
cassola poseu la mantega amb un raig d’oli i quan estigui desfeta tireu-hi el
daus de botifarra (reserveu-ne uns quants per a la decoració del plat).
Després
afegiu-hi els calçots tallats, remeneu-ho tot i tapeu la cassola, coeu-ho tot
plegat a foc lent fins que els calçots estiguin transparents, aproximadament
uns 10 minuts.
Incorporeu-hi
la patata pelada i tallada petita, la crema de llet i el formatge i coeu-ho uns
5 minuts més. Després ho tritureu amb una batedora mecànica fins obtenir una
crema homogènia i serviu-ho ben calent.
RECOMANACIONS:
Fregiu
els daus de botifarra que heu reservat i tireu-los per damunt de la crema en el
moment de servir-la.
Un
sistema ràpid de coure una patata amb pela és amb el microones. Renteu-la,
mulleu-la amb una mica d’oli i coeu-la a màxima potencia uns 4 o 5 minuts.
Queda
molt bé si acompanyeu aquesta crema amb una mica de salsa per a calçots. El seu
contrast ens recordarà les famoses calçotades.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada