CREMA DE CALÇOTS EMMASCARATS


CREMA DE CALÇOTS EMMASCARATS



Una forma diferent de menjar calçots, no ens embrutarem tant i també gaudirem del seu incomparable sabor.

INGREDIENTS:

ü  25 calçots
ü  1 patata mitjana
ü  Una cullerada de mantega
ü  200 ml. de crema de llet
ü  Oli d’oliva
ü  Dos talls de formatge en porcions
ü  ½ botifarra negra
ü  Sal i pebre

 ELABORACIÓ:

Coeu la patata amb pela i reserveu-la. Traieu la pell a la botifarra i talleu-la en daus petits i reserveu-la. Netegeu el calçots, traient-los les fulles verdes, les arrels i la primera capa (com si fos un porro) i talleu-los petits.
En una cassola poseu la mantega amb un raig d’oli i quan estigui desfeta tireu-hi el daus de botifarra (reserveu-ne uns quants per a la decoració del plat).
Després afegiu-hi els calçots tallats, remeneu-ho tot i tapeu la cassola, coeu-ho tot plegat a foc lent fins que els calçots estiguin transparents, aproximadament uns 10 minuts.
Incorporeu-hi la patata pelada i tallada petita, la crema de llet i el formatge i coeu-ho uns 5 minuts més. Després ho tritureu amb una batedora mecànica fins obtenir una crema homogènia  i serviu-ho ben calent.

RECOMANACIONS:

Fregiu els daus de botifarra que heu reservat i tireu-los per damunt de la crema en el moment de servir-la.
Un sistema ràpid de coure una patata amb pela és amb el microones. Renteu-la, mulleu-la amb una mica d’oli i coeu-la a màxima potencia  uns 4 o 5 minuts.
Queda molt bé si acompanyeu aquesta crema amb una mica de salsa per a calçots. El seu contrast ens recordarà les famoses calçotades.

Comentaris

Les més populars