WOK DE FIDEUS D’ARRÒS, ESPINACS, BOLETS I GAMBES


WOK DE FIDEUS D’ARRÒS, ESPINACS, BOLETS I GAMBES



La cassola típica de Xina coneguda per wok, ha deixat d’ésser un estri exòtic,
per integrar-se a la nostra cuina, ja sigui com a regal d’uns amics o perquè ens agrada el toc especial que dóna als aliments. Per això us porto una recepta, perquè pugueu gaudir encara més d’aquesta original cassola.

INGREDIENTS:

ü  250 gr. de fideus d’arròs
ü  400 gr. d’espinacs frescos
ü  350 gr. de bolets  variats
ü  24 cuetes de gambes pelades
ü  Oli d’oliva
ü  Sal, pebre i salsa de soja
ü  Una cullerada de sucre

ELABORACIÓ:


Per a coure els fideus, poseu una olla al foc amb dos litres d’aigua amb sal  i quan estigui bullint retireu-la del foc i tireu-hi els fideus.  Remeneu-los i passat uns 4 o 5 minuts els coleu, els renteu amb aigua freda i els reserveu.
Poseu el wok al foc amb un bon raig d’oli i tireu-hi els fideus, afegiu-hi un bon raig de salsa de soja i salteu-los uns tres o quatre minuts.
Reserveu-los calents.
En el mateix wok i aprofitant els sucs anteriors, torneu a posar-hi més oli i tireu-hi els espinacs, salpebreu-los i coeu-los fins que es quedin a la meitat del seu volum i reserveu-los calents.
Per acabar, torneu a posar oli al wok  i ara fregiu el bolets, quan faltin uns dos minuts perquè estiguin fets, incorporeu-hi les cues de gambes pelades, salpebreu, tireu-hi el sucre, salteu-lo tot plegat i ja podeu muntar el plat.
Poseu al fons els fideus, al damunt, els espinacs i per acabar els bolets i les gambes i ja podeu gaudir d’aquest menjar deliciós.


RECOMANACIONS:

Les coccions amb el wok sempre són rapides, es tracta de deixar els aliments al dente.
Si no és temporada de bolets en podeu fer servir de confitats o de congelats, el resultat és també molt bo.
Si voleu donar un toc encara més oriental feu servir bolets  xinesos  “xiitake”.
Però els d’aquí  també queden molt be.







Comentaris

Les més populars