WOK DE FIDEUS D’ARRÒS, ESPINACS, BOLETS I GAMBES
WOK DE FIDEUS D’ARRÒS, ESPINACS, BOLETS I GAMBES
La
cassola típica de Xina coneguda per wok, ha deixat d’ésser un estri exòtic,
per
integrar-se a la nostra cuina, ja sigui com a regal d’uns amics o perquè ens
agrada el toc especial que dóna als aliments. Per això us porto una recepta,
perquè pugueu gaudir encara més d’aquesta original cassola.
INGREDIENTS:
ü
250 gr. de fideus d’arròs
ü
400 gr. d’espinacs frescos
ü
350 gr. de bolets
variats
ü
24 cuetes de gambes pelades
ü
Oli d’oliva
ü
Sal, pebre i salsa de soja
ü
Una cullerada de sucre
ELABORACIÓ:
Per a
coure els fideus, poseu una olla al foc amb dos litres d’aigua amb sal i quan estigui bullint retireu-la del foc i
tireu-hi els fideus. Remeneu-los i
passat uns 4 o 5 minuts els coleu, els renteu amb aigua freda i els reserveu.
Poseu
el wok al foc amb un bon raig d’oli i tireu-hi els fideus, afegiu-hi un bon
raig de salsa de soja i salteu-los uns tres o quatre minuts.
Reserveu-los
calents.
En el
mateix wok i aprofitant els sucs anteriors, torneu a posar-hi més oli i
tireu-hi els espinacs, salpebreu-los i coeu-los fins que es quedin a la meitat
del seu volum i reserveu-los calents.
Per
acabar, torneu a posar oli al wok i ara
fregiu el bolets, quan faltin uns dos minuts perquè estiguin fets, incorporeu-hi
les cues de gambes pelades, salpebreu, tireu-hi el sucre, salteu-lo tot plegat
i ja podeu muntar el plat.
Poseu
al fons els fideus, al damunt, els espinacs i per acabar els bolets i les
gambes i ja podeu gaudir d’aquest menjar deliciós.
RECOMANACIONS:
Les
coccions amb el wok sempre són rapides, es tracta de deixar els aliments al
dente.
Si no
és temporada de bolets en podeu fer servir de confitats o de congelats, el
resultat és també molt bo.
Si
voleu donar un toc encara més oriental feu servir bolets xinesos
“xiitake”.
Però
els d’aquí també queden molt be.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada