LLAGOSTINS AMB CEBA

 

LLAGOSTINS AMB CEBA

Una forma diferent de menjar els llagostins i que pot entrar perfectament en els àpats de les properes festes.

INGREDIENTS:

  •   24 llagostins mitjans
  •   1 ,5 kg de ceba de Figueres
  •   Un raig d’oli d’oliva
  •   Una copa de conyac
  •   Pebre vermell  dolç i picant
  •   Sal i pebre

 

ELABORACIÓ:

Peleu i talleu la ceba a juliana. Poseu-la en una cassola amb un raig d’oli i un  polsim de sal, i coeu-la a foc lent i tapada durant aproximadament una hora o fins que veieu que comença a agafar textura de melmelada. Incorporeu-hi el conyac perquè ajudi a caramel·litzar la ceba i continueu la cocció fins 1que veieu que està totalment integrat.

Quan tingueu la ceba caramel·litzada, afegiu-hi els pebres vermells, salpebreu els llagostins i incorporeu-los a la cassola. Tapeu-la i continueu la cocció uns minuts més fins que veieu que els llagostins ja estan cuits, i ja podeu servir-ho.

 

RECOMANACIONS.

L’avantatge d’aquest plat és que podeu tenir la ceba cuita i quan vulgueu servir el plat només caldrà escalfar-la i coure el llagostins, que és un moment.

La proporció de pebre vermell dolç i picant serà al gusts de cadascú.

Segons l’economia podeu fer servir llagostins frescos o congelats.

Quan coeu la ceba, podeu fer-ne més quantitat i, si no la feu servir en poc temps, la podeu congelar. Sempre va bé tenir ceba caramel·litzada per a fer qualsevol sofregit

Comentaris

Les més populars