L’ALTRA COCA DE SANT JOAN


L’ALTRA COCA DE SANT JOAN



Respectant els productes tradicionals però, fent una altra presentació, segur que trobareu idees divertides per animar una mica la vostra revetlla.

INGREDIENTS:

Per a fer la coca   (Plum Cake)

ü  125 gr. de mantega
ü  125 gr. de sucre
ü  200 gr. de farina
ü  4 ous
ü  1 got de rom
ü  1 culleradeta de llevat en pols
ü  Fruita confitada (taronges, meló, cireres, panses)
ü  Un polsim de sal
ü  Crema Catalana

Per a fer la crema:

ü  1 l. de llet
ü  10 rovells d’ou
ü  100 gr. de midó
ü  280 gr. de sucre
ü  1 branca de canyella
ü  la pela d’una llimona

ELABORACIÓ:

Per a fer la crema:

Poseu dins d’un pot que pugui anar al foc els rovells, el midó, el sucre i ¼ de litre de llet. Remeneu fins obtenir una barreja homogènia i sense cap grumoll i reserveu.
En un pot apart, poseu la resta de la llet amb la branca de canyella i la pela de la llimona i poseu-ho al foc fins que comenci a bullir.
Poseu el pot que conté els rovells al foc i incorporeu, tota d’un cop, la llet que està bullint, remenant amb energia per lligar tota la crema i evitar que es facin grumolls.
Coeu-ho a foc lent fins tenir la textura espessa que vulgueu, sense deixar de remenar i evitant que arribi a bullir.
Traieu-la del foc i tapeu-la amb film de cuina en contacte amb la crema, per a evitar que es faci pell, i deixeu-la refredar.

Per  fer el “Plum Cake”:

Talleu la fruita confitada a daus petitets, poseu-la dins d’un got amb la copa de rom i deixeu-la rehidratar.
Deixeu temperar la mantega fins tenir-la a temperatura ambient (Pomada), afegiu-hi el sucre i pasteu-ho fins obtenir una crema homogènia, després incorporeu-hi els ous un a un  i sense deixar de remenar.  Per acabar, la farina i el llevat remenant fins obtenir una massa uniforma.
Traieu la fruita del rom,  arrebosseu-la amb farina  i tireu-la dins de la massa de plum cake.  Remeneu perquè quedi repartida.
Prepareu un motlle de plum cake fregant-li l’interior amb mantega.  Poseu el preparat a dins i coeu-lo al forn a 180º, fins que estigui cuit, aproximadament  50 o 60 minuts.
Traieu-lo del forn i deixeu-lo refredar.

Per la presentació del plat:

Un cop tingueu el plum cake fred, talleu-lo en daus de 3 o 4 dits per costat, suqueu-lo amb una mica de rom o moscatell i cobriu un dels costats amb crema.  Tireu una mica de sucre al damunt i cremeu-lo amb l’ajut d’un ferro de cremar crema o d’un bufador.  Per acabar poseu al damunt uns quants pinyons torrats  i una cirera confitada i ja es pot portar a taula.

RECOMANACIONS:

El licor es pot substituir per anís o una mica de conyac i si és per canalla es pot fins i tot eliminar.
La forma de presentar-ho també queda lliure a la vostra imaginació, segur que trobareu formes originals i divertides


Comentaris

Les més populars