L’ALTRA COCA DE SANT JOAN
L’ALTRA COCA DE SANT JOAN
Respectant
els productes tradicionals però, fent una altra presentació, segur que trobareu
idees divertides per animar una mica la vostra revetlla.
INGREDIENTS:
Per a fer la coca (Plum Cake)
ü 125
gr. de mantega
ü 125
gr. de sucre
ü 200
gr. de farina
ü 4
ous
ü 1
got de rom
ü 1
culleradeta de llevat en pols
ü Fruita
confitada (taronges, meló, cireres, panses)
ü Un
polsim de sal
ü Crema
Catalana
Per a fer la crema:
ü 1 l . de
llet
ü 10
rovells d’ou
ü 100
gr. de midó
ü 280
gr. de sucre
ü 1
branca de canyella
ü la
pela d’una llimona
ELABORACIÓ:
Per a fer la crema:
Poseu
dins d’un pot que pugui anar al foc els rovells, el midó, el sucre i ¼ de litre
de llet. Remeneu fins obtenir una barreja homogènia i sense cap grumoll i
reserveu.
En un
pot apart, poseu la resta de la llet amb la branca de canyella i la pela de la
llimona i poseu-ho al foc fins que comenci a bullir.
Poseu
el pot que conté els rovells al foc i incorporeu, tota d’un cop, la llet que
està bullint, remenant amb energia per lligar tota la crema i evitar que es
facin grumolls.
Coeu-ho
a foc lent fins tenir la textura espessa que vulgueu, sense deixar de remenar i
evitant que arribi a bullir.
Traieu-la
del foc i tapeu-la amb film de cuina en contacte amb la crema, per a evitar que
es faci pell, i deixeu-la refredar.
Per fer el “Plum Cake”:
Talleu
la fruita confitada a daus petitets, poseu-la dins d’un got amb la copa de rom
i deixeu-la rehidratar.
Deixeu
temperar la mantega fins tenir-la a temperatura ambient (Pomada), afegiu-hi el
sucre i pasteu-ho fins obtenir una crema homogènia, després incorporeu-hi els
ous un a un i sense deixar de remenar. Per acabar, la farina i el llevat remenant
fins obtenir una massa uniforma.
Traieu
la fruita del rom, arrebosseu-la amb
farina i tireu-la dins de la massa de
plum cake. Remeneu perquè quedi
repartida.
Prepareu
un motlle de plum cake fregant-li l’interior amb mantega. Poseu el preparat a dins i coeu-lo al forn a
180º, fins que estigui cuit, aproximadament
50 o 60 minuts.
Traieu-lo
del forn i deixeu-lo refredar.
Per la presentació del plat:
Un cop
tingueu el plum cake fred, talleu-lo en daus de 3 o 4 dits per costat,
suqueu-lo amb una mica de rom o moscatell i cobriu un dels costats amb crema. Tireu una mica de sucre al damunt i cremeu-lo
amb l’ajut d’un ferro de cremar crema o d’un bufador. Per acabar poseu al damunt uns quants pinyons
torrats i una cirera confitada i ja es
pot portar a taula.
RECOMANACIONS:
El
licor es pot substituir per anís o una mica de conyac i si és per canalla es
pot fins i tot eliminar.
La
forma de presentar-ho també queda lliure a la vostra imaginació, segur que
trobareu formes originals i divertides
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada