LLONZA LLAMINERA AMB CREMA DE MÚRGULES
LLONZA LLAMINERA AMB CREMA DE MÚRGULES
Hem
parlat de Ceps, Trompetes, fins i tot tòfones com a saboritzants per salses
diverses però sens dubte un dels grans bolets pel seu sabor, és la múrgula.
El seu
profund sabor, omple els plats on es fa servir.
Avui
ho farem amb filet de porc, també conegut per nosaltres com a llonza llaminera,
de carn suau que sens dubte farà que ens feliciti tothom qui ho tasti.
INGREDIENTS:
ü 2
llonzes llamineres de ½ Kg
ü ¼
de kg. de múrgules (25 gr. si son
assecades)
ü 1
cullerada de mantega
ü ¼
de l de brou de carn suau
ü ¼
de l de crema de llet
ü 1
ceba
ü Sal,
pebre i oli
ELABORACIÓ:
Si tenim múrgules assecades, el primer que farem serà posar-les amb
aigua per rehidratarles. Com a mínim un parell d’hores abans de fer-les servir.
Salpebrem la llonza i la tallem a daus grandets.
En una paella antiadherent molt calenta, marquem els filets i els
reservem, procurant que no es refredin gaire.
A la mateixa paella, hi posem la mantega i fregim la ceba tallada molt
petita.
Quan la ceba estigui blanca hi afegim les múrgules, després d’uns cinc
minuts afegim el brou i el deixem reduir a la meitat, després afegim la crema de llet i també la reduïm a
la meitat, remenant per lligar-la. Rectifiquem de sal i pebre i ja tenim la
crema apunt.
Posem els daus de llonza damunt d’un plat i li tirem la crema per
damunt. Bon Profit
Si la carn ens agrada més feta l’acabem de coure dins la salsa un cop
estigui lligada.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada