LLONZA LLAMINERA AMB CREMA DE MÚRGULES


LLONZA LLAMINERA AMB CREMA DE MÚRGULES


Hem parlat de Ceps, Trompetes, fins i tot tòfones com a saboritzants per salses diverses però sens dubte un dels grans bolets pel seu sabor, és la múrgula.
El seu profund sabor, omple els plats on es fa servir.
Avui ho farem amb filet de porc, també conegut per nosaltres com a llonza llaminera, de carn suau que sens dubte farà que ens feliciti tothom qui ho tasti.

INGREDIENTS:


ü  2 llonzes llamineres de ½ Kg
ü  ¼ de kg. de múrgules  (25 gr. si son assecades)
ü  1 cullerada de mantega
ü  ¼ de l de brou de carn suau
ü  ¼ de l de crema  de llet
ü  1 ceba
ü  Sal, pebre i oli

 ELABORACIÓ:

Si tenim múrgules assecades, el primer que farem serà posar-les amb aigua per rehidratarles. Com a mínim un parell d’hores  abans de fer-les servir.
Salpebrem la llonza i la tallem a daus grandets.
En una paella antiadherent molt calenta, marquem els filets i els reservem, procurant que no es refredin gaire.
A la mateixa paella, hi posem la mantega i fregim la ceba tallada molt petita.
Quan la ceba estigui blanca hi afegim les múrgules, després d’uns cinc minuts afegim el brou i el deixem reduir a la meitat, després  afegim la crema de llet i també la reduïm a la meitat, remenant per lligar-la. Rectifiquem de sal i pebre i ja tenim la crema apunt.
Posem els daus de llonza damunt d’un plat i li tirem la crema per damunt. Bon Profit

Si la carn ens agrada més feta l’acabem de coure dins la salsa un cop estigui lligada.


Comentaris

Les més populars