CONSOMÉ AMB BARRET


CONSOMÉ  AMB BARRET

 
Una divertida idea per convertir en plat de luxe la sopeta que més ens agradi.  La primera que es va fer aquest barret, va ésser en honor del Sr. Giscard d’Estaing quan era president de la República Francesa. El consomé portava tòfona i foie. Si la nostra economia ho permet us puc assegurar que queda deliciós.  Però també podem posar-hi barret a la sopeta que vulguem, segur que  impactarà a la nostra taula.

 INGREDIENTS:

Per el consomé

ü  Un os de vedella
ü  Una carcanada de pollastre
ü  Un tall de gallina
ü  Una ceba
ü  1 pastanaga
ü  1 porro
ü  1 xirivia
ü  3 clares d’ou (per blanquejar el brou)
ü  Aigua i sal

 Per el barret

ü  Una placa de pasta de full
ü  Una mica de sèsam
ü  Un ou

ELABORACIÓ:

En primer joc farem el brou, posant en aigua freda les carns i les verdures amb una mica de sal durant un hora i mitja, després de començar a bullir.  Seguidament ho passarem per un colador i ho tornarem a posar al foc per blanquejar-ho. Quan torni a bullir hi tirarem per damunt les clares d’ou una mica muntades, sense arribar al punt de neu. Farà una crosta on farem un foradet per on sortiran totes les impureses que quedin al brou. Ho deixem bullir uns 15 minuts i després ho colem amb l’ajut d’un drap de cotó i ho reservem.
Per muntar els plats ens caldran plats en forma de petites soperes i si no en  tenim, bols o tasses.
Dins de cada bol hi posarem una mica de porro i pastanaga crus i  tallats molt petis i uns tallets de pollastre o gallina que han sortit del brou. Ara és quan posaríem també la tòfona i el tallet de foie. I després el consomé que havíem reservat fins la mida que vulguem.

Estirarem l a pasta de full i la tallarem en circumferències una mica més grans que la mida dels bols.  Pintarem amb una mica d’aigua els laterals del bol i després posarem els discos de pasta de full com a tapa prement amb els dits per assegurar-nos que quedi ben enganxat.  Per acabar pintarem, amb cura de no trencar-la, la pasta de full, amb ou batut i li tirarem una mica de sèsam pel damunt.  Només falta fornejar.

Posarem els bols al forn ja preescalfat, a 220º durant uns 5 minuts i després 20 minuts més a 180º.  Ja es pot portar a taula, i prepareu-vos per les felicitacions.

També podem substituir el consomé per qualsevol altre que ens agradi (fredolics, sopa torrada, verdures,...).

El trencar el barret per poder menjar ens donarà una textura de sopa torrada, però molt més fina.

Comentaris

Les més populars