CONSOMÉ AMB BARRET
CONSOMÉ AMB BARRET
Una divertida idea per convertir en plat
de luxe la sopeta que més ens agradi. La
primera que es va fer aquest barret, va ésser en honor del Sr. Giscard
d’Estaing quan era president de la República Francesa. El consomé portava
tòfona i foie. Si la nostra economia ho permet us puc assegurar que queda
deliciós. Però també podem posar-hi
barret a la sopeta que vulguem, segur que
impactarà a la nostra taula.
INGREDIENTS:
Per el consomé
ü Un
os de vedella
ü Una
carcanada de pollastre
ü Un
tall de gallina
ü Una
ceba
ü 1
pastanaga
ü 1
porro
ü 1
xirivia
ü 3
clares d’ou (per blanquejar el brou)
ü Aigua
i sal
Per el barret
ü Una
placa de pasta de full
ü Una
mica de sèsam
ü Un
ou
ELABORACIÓ:
En primer joc farem el brou, posant en
aigua freda les carns i les verdures amb una mica de sal durant un hora i
mitja, després de començar a bullir.
Seguidament ho passarem per un colador i ho tornarem a posar al foc per
blanquejar-ho. Quan torni a bullir hi tirarem per damunt les clares d’ou una
mica muntades, sense arribar al punt de neu. Farà una crosta on farem un
foradet per on sortiran totes les impureses que quedin al brou. Ho deixem
bullir uns 15 minuts i després ho colem amb l’ajut d’un drap de cotó i ho
reservem.
Per muntar els plats ens caldran plats
en forma de petites soperes i si no en
tenim, bols o tasses.
Dins de cada bol hi posarem una mica de
porro i pastanaga crus i tallats molt
petis i uns tallets de pollastre o gallina que han sortit del brou. Ara és quan
posaríem també la tòfona i el tallet de foie. I després el consomé que havíem
reservat fins la mida que vulguem.
Estirarem l a pasta de full i la
tallarem en circumferències una mica més grans que la mida dels bols. Pintarem amb una mica d’aigua els laterals
del bol i després posarem els discos de pasta de full com a tapa prement amb
els dits per assegurar-nos que quedi ben enganxat. Per acabar pintarem, amb cura de no
trencar-la, la pasta de full, amb ou batut i li tirarem una mica de sèsam pel
damunt. Només falta fornejar.
Posarem els bols al forn ja preescalfat,
a 220º durant uns 5 minuts i després 20 minuts més a 180º. Ja es pot portar a taula, i prepareu-vos per
les felicitacions.
També podem substituir el consomé per
qualsevol altre que ens agradi (fredolics, sopa torrada, verdures,...).
El trencar el barret per poder menjar
ens donarà una textura de sopa torrada, però molt més fina.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada