REMENAT DE CALAMARS I TROMPETES DE LA MORT
REMENAT DE CALAMARS I TROMPETES
DE LA MORT
Un agosarat plat ple de sabors
contrastats i digne dels paladars més exigents.
INGREDIENTS:
ü ½ kg
de calamars frescos tallats en anelles
ü 1 ceba de Figueres gran
ü ½ kg de tomàquet fregit
ü 200 gr. de trompetes de la mort
deshidratades
ü Una cullerada de fulles d’alfàbrega tallada
petita
ü Un got de fumet
ü ½
copa de xerès sec
ü 8 ous (dos per persona)
ü Sal i pebre
ü Reducció de vinagre de módena
ü Sal Maldon
ELABORACIÓ:
Sofregiu la ceba tallada petita en una paella amb una
mica d’oli a foc lent. Quan la tingueu una mica cuita afegiu-hi el tomàquet i
l’alfàbrega. Deixeu-ho coure a foc molt lent durant uns 20 minuts i finalment
afegiu-hi els calamars, el fumet i el xerès. Deixeu-ho reduir i quan els
calamars estiguin tendres afegiu-hi les trompetes de la mort, que haureu posat
prèviament en remull durant unes hores. Deixeu-ho a foc molt lent una hora
aproximadament i aneu-ho remenant sovint. Un cop feta la base del remenat,
bateu els ous i en una paella barregeu-los amb la base dels calamars i les
trompetes. Perquè lligui millor l’ou es recomana fer-lo en racions individuals
(2 ous per ració). Emplateu-ho i pinteu-ho una mica amb una reducció de vinagre
de Módena. Finalment, afegiu-hi una mica de sal de Maldon.
RECOMANACIONS:
Els ous els podeu incorporar ja batuts com
per a fer truita o simplement trencant el rovell però sense batre’l. L’acabat final del plat és diferent i depèn
del gust de cadascú.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada