REMENAT DE CALAMARS I TROMPETES DE LA MORT


REMENAT DE CALAMARS I TROMPETES DE LA MORT



Un agosarat plat ple de sabors contrastats i digne dels paladars més exigents.

INGREDIENTS:

ü  ½  kg de calamars frescos tallats en anelles
ü  1 ceba de Figueres gran
ü  ½ kg de tomàquet fregit
ü  200 gr. de trompetes de la mort deshidratades
ü  Una cullerada de fulles d’alfàbrega tallada petita
ü  Un got de fumet
ü   ½ copa de xerès sec
ü  8 ous (dos per persona)
ü  Sal i pebre
ü  Reducció de vinagre de módena
ü  Sal Maldon

ELABORACIÓ:

Sofregiu la ceba tallada petita en una paella amb una mica d’oli a foc lent. Quan la tingueu una mica cuita afegiu-hi el tomàquet i l’alfàbrega. Deixeu-ho coure a foc molt lent durant uns 20 minuts i finalment afegiu-hi els calamars, el fumet i el xerès. Deixeu-ho reduir i quan els calamars estiguin tendres afegiu-hi les trompetes de la mort, que haureu posat prèviament en remull durant unes hores. Deixeu-ho a foc molt lent una hora aproximadament i aneu-ho remenant sovint. Un cop feta la base del remenat, bateu els ous i en una paella barregeu-los amb la base dels calamars i les trompetes. Perquè lligui millor l’ou es recomana fer-lo en racions individuals (2 ous per ració). Emplateu-ho i pinteu-ho una mica amb una reducció de vinagre de Módena. Finalment, afegiu-hi una mica de sal de Maldon.

RECOMANACIONS:

 Els ous els podeu incorporar ja batuts com per a fer truita o simplement trencant el rovell però sense batre’l.  L’acabat final del plat és diferent i depèn del gust de cadascú.

Comentaris

Les més populars