POLLASTRE AL FORN AMB CIRERES
POLLASTRE AL FORN AMB CIRERES
I acomiadem la temporada amb un deliciós plat on l’acompanyament de cireres és el toc de gràcia.
INGREDIENTS:
- 8 octaus de pollastre
- 100 ml. de vi ranci
- 1 cullerada de mel
- Llard de porc
- ½ kg. de cireres
- ½ l. d’aigua
- 150 gr. de sucre
- Sal i pebre
ELABORACIÓ:
Prepareu un almívar amb l’aigua i el sucre. Quan estigui bullint incorporeu-hi les
cireres i deixeu-les coure 7 o 8 minuts.
Traieu-ho del foc i reserveu-ho.
Salpebreu el pollastre i poseu-lo en una cassola que pugui anar al
forn. Unteu-lo amb uns daus de llard i
tireu-hi un bon raig d’oli d’oliva.
Poseu-ho al forn a 200º durant mitja hora. Desfeu la mel amb el vi ranci i ruixeu el
pollastre. Al mateix moment baixeu la
temperatura a 160º. Deixeu-ho coure una
hora més, tenint en compte que cada quart d’hora l’haureu de girar i mullar amb
vi ranci i mel. Quan faltin 10 minuts
per treure el pollastre del forn, afegiu-hi les cireres escorregudes.
RECOMANACIONS:
També hi podeu afegir uns pinyons torrats en el
moment de posar-hi les cireres.
Podeu mirar de fer aquesta recepta amb altres
fruites. Segur que queda bona.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada