POLLASTRE AL FORN AMB CIRERES



POLLASTRE AL FORN AMB CIRERES





I acomiadem  la temporada amb un deliciós plat on l’acompanyament de cireres és el toc de gràcia.

INGREDIENTS:

  •          8 octaus de pollastre
  •         100 ml. de vi ranci
  •         1 cullerada de mel
  •         Llard de porc
  •         ½ kg. de cireres
  •         ½ l. d’aigua
  •         150 gr. de sucre
  •          Sal i pebre

ELABORACIÓ:

Prepareu un almívar amb l’aigua i el sucre.  Quan estigui bullint incorporeu-hi les cireres i deixeu-les coure 7 o 8 minuts.  Traieu-ho del foc i reserveu-ho.  Salpebreu el pollastre i poseu-lo en una cassola que pugui anar al forn.  Unteu-lo amb uns daus de llard i tireu-hi un bon raig d’oli d’oliva.  Poseu-ho al forn a 200º durant mitja hora.  Desfeu la mel amb el vi ranci i ruixeu el pollastre.  Al mateix moment baixeu la temperatura a 160º.  Deixeu-ho coure una hora més, tenint en compte que cada quart d’hora l’haureu de girar i mullar amb vi ranci i mel.  Quan faltin 10 minuts per treure el pollastre del forn, afegiu-hi les cireres escorregudes.

RECOMANACIONS:

També hi podeu afegir uns pinyons torrats en el moment de posar-hi les cireres.
Podeu mirar de fer aquesta recepta amb altres fruites.  Segur que queda bona.

Comentaris

Les més populars