COPA DE MEL I MATÓ EN TRES TEXTURES.


COPA DE MEL I MATÓ EN TRES TEXTURES.



Avui presentem un postra típic català que intentarem convertir en un plat d’alta cuina.  Treballarem de tres formes diferents la mel per trobar diferents textures i això ens servirà tant per aquest postra com per altres agafant aquestes textures per separat.

INGREDIENTS:


Per la galeta:


  • 50 grams de sucre llustre
  • 50 grams de farina
  • 50 grams de mantega fosa
  • 50 grams de mel
  • 2 clares d’ou

Per al mousse de mel i mató:

  • 4 rovells d’ou
  • 80 grams de mel
  • 250 grams de nata
  • 250 grams de mató
  • 3 fulles de gelatina

Pel gélee de mel:

  • 2 dl. d’aigua
  • 50 grams de mel
  • 2 fulles de gelatina

ELABORACIÓ:


De la galeta:

Posarem dins d’un bol tots els ingredients i remenarem fins a fer una pasta homogènia.  Després ho taparem i ho posarem a la nevera unes sis hores.  Ho traurem de la nevera i amb l’ajut d’una mànega farem palets o petites rodones damunt d’una plata que pugui anar al forn coberta amb paper de forn.  Ho courem fins que estigui daurat a 160º aproximadament uns 5 minuts.  Ho deixarem refredar i ho reservarem.

Per la mousse de mel i mató:

En primer lloc, posarem les fulles de gelatina en aigua freda.  Muntarem la nata sense que quedi massa ferma i la reservarem.  En un pot al bany maria posarem els rovells i la mel i ho muntarem.  Quan tinguem aquesta crema ben muntada, incorporarem les fulles de gelatina escorregudes i la nata, remenant amb una espàtula fins que estigui ben lligat. 
Hi afegirem el mató remenant fins que estigui tot lligat.  Ho taparem i ho posarem a la nevera unes dues hores com a mínim.

Per al gélee de mel:

Posarem la gelatina en aigua freda i posarem a escalfar l’aigua amb la meitat de la mel.  Quan estigui ben diluïda hi afegirem la gelatina i la resta de la mel, retirant-lo del foc i remenant.  Ho posarem en un pot i ho posarem a la nevera. 

Per muntar la copa:

Agafarem porcions de gélee i les posarem al fons de la copa.  Al damunt el mousse i una mica de canyella i per damunt una altra capa de porcions de gélee.  Per acabar hi punxarem al damunt una galeta empolsinada amb sucre glass.

RECOMANACIONS:


Cadascuna d’aquestes textures és prou interessant per fer un postra per ella mateixa o amb altres productes.  Animeu-vos.

Comentaris

Les més populars