COPA DE MEL I MATÓ EN TRES TEXTURES.
COPA DE MEL I MATÓ EN TRES TEXTURES.
Avui presentem un postra típic català
que intentarem convertir en un plat d’alta cuina. Treballarem de tres formes diferents la mel
per trobar diferents textures i això ens servirà tant per aquest postra com per
altres agafant aquestes textures per separat.
INGREDIENTS:
Per la galeta:
- 50 grams de sucre llustre
- 50 grams de farina
- 50 grams de mantega fosa
- 50 grams de mel
- 2 clares d’ou
Per al mousse de mel i mató:
- 4 rovells d’ou
- 80 grams de mel
- 250 grams de nata
- 250 grams de mató
- 3 fulles de gelatina
Pel gélee de mel:
- 2 dl. d’aigua
- 50 grams de mel
- 2 fulles de gelatina
ELABORACIÓ:
De la galeta:
Posarem
dins d’un bol tots els ingredients i remenarem fins a fer una pasta
homogènia. Després ho taparem i ho posarem
a la nevera unes sis hores. Ho traurem
de la nevera i amb l’ajut d’una mànega farem palets o petites rodones damunt
d’una plata que pugui anar al forn coberta amb paper de forn. Ho courem fins que estigui daurat a 160º
aproximadament uns 5 minuts. Ho deixarem
refredar i ho reservarem.
Per la mousse de mel i mató:
En
primer lloc, posarem les fulles de gelatina en aigua freda. Muntarem la nata sense que quedi massa ferma
i la reservarem. En un pot al bany maria
posarem els rovells i la mel i ho muntarem.
Quan tinguem aquesta crema ben muntada, incorporarem les fulles de
gelatina escorregudes i la nata, remenant amb una espàtula fins que estigui ben
lligat.
Hi
afegirem el mató remenant fins que estigui tot lligat. Ho taparem i ho posarem a la nevera unes dues
hores com a mínim.
Per al gélee de mel:
Posarem
la gelatina en aigua freda i posarem a escalfar l’aigua amb la meitat de la
mel. Quan estigui ben diluïda hi
afegirem la gelatina i la resta de la mel, retirant-lo del foc i remenant. Ho posarem en un pot i ho posarem a la
nevera.
Per muntar la copa:
Agafarem
porcions de gélee i les posarem al fons de la copa. Al damunt el mousse i una mica de canyella i
per damunt una altra capa de porcions de gélee.
Per acabar hi punxarem al damunt una galeta empolsinada amb sucre glass.
RECOMANACIONS:
Cadascuna
d’aquestes textures és prou interessant per fer un postra per ella mateixa o
amb altres productes. Animeu-vos.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada