LLUÇ AMB LLENEGUES I CAVIAR
LLUÇ AMB LLENEGUES I CAVIAR
El seu
sabor suau i la seva textura gelatinosa, fan de les llenegues un dels millor
bolets per acompanyar peixos. La recepta d’avui n’és un exemple a tenir-hi en
compte.
INGREDIENTS:
ü 1
lluç mitjà
ü 250
gr. de llenegues
ü 2
cullerades de caviar
ü 1
ceba
ü 2
grans d’all
ü un
got de vi blanc sec
ü un
got de fumet de lluç
ü 2
cullerades de farina
ü Oli
d’oliva suau
ü Sal,
pebre i julivert picat
ELABORACIÓ:
Feu el
fumet posant al foc un olla amb ½ l. d’aigua, un porro, una ceba, una
pastanaga, una fulla de llorer i el cap del lluç. Feu-lo bullir ½ hora ,
coleu-lo i reserveu-lo.
En una
cassola amb un bon raig d’oli, fregiu a foc lent, la ceba i els alls tallats el
més petit possible.
Quan
comencin a daurar-se afegiu-hi les llenegues i continueu coent-ho fins que
treguin la seva aigua. Incorporeu-hi la farina tot remenant amb cura de no
trencar gaire les llenegues i després afegiu-hi el fumet i el vi, remenant per
evitar els grumolls.
Incorporeu-hi
el caviar i el julivert picat i quan tingueu la salsa lligada poseu al damunt
els talls de lluç que ja tindreu salpebrats.
Rectifiqueu
de sal i pebre i coeu-lo tot plegat fins
que tingueu el lluç cuit (uns 5 minuts aproximadament).
Serviu
calent.
Si no és
temporada de bolets, sempre en podeu fer servir de congelats o confitats.
Si feu
servir caviar o succedani de caviar depèn de la vostra economia però si el feu
servir de dos colors donareu més color al vostre plat.
Evidentment
a més de lluç també podeu fer servir altres peixos com rap o turbot.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada