LLUÇ AMB LLENEGUES I CAVIAR


LLUÇ AMB LLENEGUES I CAVIAR



El seu sabor suau i la seva textura gelatinosa, fan de les llenegues un dels millor bolets per acompanyar peixos. La recepta d’avui n’és un exemple a tenir-hi en compte.

INGREDIENTS:

ü  1 lluç mitjà
ü  250 gr. de llenegues
ü  2 cullerades de caviar
ü  1 ceba
ü  2 grans d’all
ü  un got de vi blanc sec
ü  un got de fumet de lluç
ü  2 cullerades de farina
ü  Oli d’oliva suau
ü  Sal, pebre i julivert picat

 ELABORACIÓ:

Feu el fumet posant al foc un olla amb ½ l. d’aigua, un porro, una ceba, una pastanaga, una fulla de llorer i el cap del lluç. Feu-lo bullir ½ hora , coleu-lo i reserveu-lo.
En una cassola amb un bon raig d’oli, fregiu a foc lent, la ceba i els alls tallats el més petit possible.
Quan comencin a daurar-se afegiu-hi les llenegues i continueu coent-ho fins que treguin la seva aigua. Incorporeu-hi la farina tot remenant amb cura de no trencar gaire les llenegues i després afegiu-hi el fumet i el vi, remenant per evitar els grumolls.
Incorporeu-hi el caviar i el julivert picat i quan tingueu la salsa lligada poseu al damunt els talls de lluç que ja tindreu salpebrats.
Rectifiqueu de sal i pebre i coeu-lo tot plegat  fins que tingueu el lluç cuit (uns 5 minuts aproximadament).
Serviu calent.

Si no és temporada de bolets, sempre en podeu fer servir de congelats o confitats.
Si feu servir caviar o succedani de caviar depèn de la vostra economia però si el feu servir de dos colors donareu més color al vostre plat.
Evidentment a més de lluç també podeu fer servir altres peixos com rap o turbot.         



Comentaris

Les més populars