LLENTIES DE PESCADOR


LLENTIES DE PESCADOR


El sabor contundent de les llenties, lliga perfectament amb els sabors marins i ens porta aquest plat de deliciós sabor i que sens dubte  ens reconfortarà tant l’estómac com l’ànima.

INGREDIENTS:

ü  Un pebrot
ü  Una sípia
ü  Una ceba
ü  Un tall de botifarra del perol
ü  12 musclos cuits al vapor
ü  4 escamarlans mitjans
ü  300 gr. de llenties
ü  1 copa de vi tipus “Màlaga”
ü  Sal, pebre blanc mòlt i oli d’oliva

ELABORACIÓ:

Poseu un bon raig d’oli a dins d’una olla i tireu-hi la sípia tallada a daus petits i la ceba ratllada, salpebreu-ho i poseu-ho al foc. Quan estigui a mitja cocció afegiu-hi el vi i deixeu-ho coure tot plegat un parell de minuts. Incorporeu-hi les llenties i 1 litre d’aigua, poseu-hi la sal i quan comenci a bullir abaixeu el foc i coeu-ho  a foc suau i amb l’olla mig tapada fins que les llenties estiguin cuites.
Mentre es couen les llenties, poseu una paella al foc amb un raig d’oli i fregiu una mica els escamarlans i reserveu-los.  En el mateix oli fregiu una mica els musclos i també reserveu-los, i per acabar el pebrot tallat a daus petits  també reserveu-lo.
Quan les llenties estiguin pràcticament cuites, incorporeu a l’olla,  els escamarlans, els musclos, el pebrot i la botifarra de perol sense pell i tallada a daus petits, coeu-ho tot plegat un parell de minuts més i ja es pot portar a taula.


El temps de cocció de les llenties depèn de  la varietat que feu servir, jo recomano les verdes del “Puy” que són molt gustoses i no cal posar-les en remull.
Si compreu la sípia sense netejar, podeu aprofitar la melsa,
En una paella amb un fil d’oli la fregiu, us quedarà enganxada a la paella, tireu-hi una mica d’aigua per desenganxar-la, passeu aquesta salsa per un colador fi i afegiu-la a l’olla de les llenties al final de la cocció, us potenciarà el sabor de mar.   

Comentaris

Les més populars