LLENTIES DE PESCADOR
LLENTIES DE PESCADOR
El
sabor contundent de les llenties, lliga perfectament amb els sabors marins i
ens porta aquest plat de deliciós sabor i que sens dubte ens reconfortarà tant l’estómac com l’ànima.
INGREDIENTS:
ü Un
pebrot
ü Una
sípia
ü Una
ceba
ü Un
tall de botifarra del perol
ü 12
musclos cuits al vapor
ü 4
escamarlans mitjans
ü 300
gr. de llenties
ü 1
copa de vi tipus “Màlaga”
ü Sal,
pebre blanc mòlt i oli d’oliva
ELABORACIÓ:
Poseu
un bon raig d’oli a dins d’una olla i tireu-hi la sípia tallada a daus petits i
la ceba ratllada, salpebreu-ho i poseu-ho al foc. Quan estigui a mitja cocció
afegiu-hi el vi i deixeu-ho coure tot plegat un parell de minuts. Incorporeu-hi
les llenties i 1 litre
d’aigua, poseu-hi la sal i quan comenci a bullir abaixeu el foc i coeu-ho a foc suau i amb l’olla mig tapada fins que
les llenties estiguin cuites.
Mentre
es couen les llenties, poseu una paella al foc amb un raig d’oli i fregiu una
mica els escamarlans i reserveu-los. En
el mateix oli fregiu una mica els musclos i també reserveu-los, i per acabar el
pebrot tallat a daus petits també
reserveu-lo.
Quan
les llenties estiguin pràcticament cuites, incorporeu a l’olla, els escamarlans, els musclos, el pebrot i la
botifarra de perol sense pell i tallada a daus petits, coeu-ho tot plegat un
parell de minuts més i ja es pot portar a taula.
El
temps de cocció de les llenties depèn de
la varietat que feu servir, jo recomano les verdes del “Puy” que són molt
gustoses i no cal posar-les en remull.
Si
compreu la sípia sense netejar, podeu aprofitar la melsa,
En una
paella amb un fil d’oli la fregiu, us quedarà enganxada a la paella, tireu-hi
una mica d’aigua per desenganxar-la, passeu aquesta salsa per un colador fi i afegiu-la
a l’olla de les llenties al final de la cocció, us potenciarà el sabor de mar.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada