PANELLETS DE PINYONS

 

PANELLETS DE PINYONS


Aquests panellets són els més representatius, i com a dolç tradicional tenim moltes receptes, amb més o menys dificultat. La que us presento avui és molt simple, però queden deliciosos i és ideal per a fer-la amb els vostres fills.

 

INGREDIENTS:

  •   200 g d’ametlla molta
  •   150 g de sucre
  •   2 ous
  •   200 g de pinyons

  •   
    Sucre glaç

 

ELABORACIÓ:

Barregeu l’ametlla molta amb el sucre, afegiu-hi les clares dels dos ous i pasteu-ho fins tenir una massa homogènia. Empolsineu la taula de treball amb sucre glaç perquè el massapà no s’enganxi a les mans o a la taula i aneu formant boletes petites. Barregeu els rovells amb els pinyons, tot mirant que quedin tots els pinyons ben impregnats amb el rovell i aneu arrebossant les boletes de massapà. Peseu-les en una safata que pugui anar al forn i coeu-les a 210° durant 5 minuts. Deixeu-ho refredar i ja es poden menjar.

 

RECOMANACIONS:

Si folreu la safata de la cocció amb paper de forn, serà més fàcil recollir-los.

Si mulleu amb aigua els pinyons sempre serà més difícil que se us cremin.

Si voleu reduir la despesa que suposen els pinyons, els podeu substituir per palets d’ametlla o ametlla granulada que també són molt bons.

Amb la base de massapà que teniu podeu fer jugar la vostra imaginació, barrejant coco, xocolata... o incorporar-hi fruita confitada.

Vigileu  de no coure els panellets més del necessari perquè poden quedar durs.

Si voleu que us quedin brillants, prepareu un almívar amb la mateixa quantitat d’aigua i de sucre i pinteu els panellets tots just surtin del forn. 

Comentaris

Les més populars