SOPA DE CASTANYES AMB PERNIL I MOIXERNONS


SOPA DE CASTANYES AMB PERNIL I MOIXERNONS


Plat de temporada, contundent i ideal per a combatre el fred

INGREDIENTS:

  •   250  gr. de castanyes
  •   1 l. de brou d’au
  •   20 gr. de moixernons secs
  •   100 gr. de pernil
  •   1 nou de mantega

ü  Sal i pebre.

ELABORACIÓ:

Per començar peleu la pell fosca de les castanyes i després, per treure la segona pela, poseu-les en una cassola cobertes amb aigua freda, escalfeu-les a foc mitjà i quan comencin a bullir, abaixeu el foc i ho feu bullir lentament 15 minuts. Després retireu-ho del foc i peleu les castanyes.
Rehidrateu els bolets amb aigua calenta, una mitja hora aproximadament.
Poseu el brou al foc amb les castanyes pelades, i coeu-ho tot plegat fins que les castanyes estiguin toves, 35/40 minuts aproximadament. Incorporeu l’aigua de rehidratar els bolets i tritureu-ho tot ben fi.
Per afinar-ho encara més, passeu-ho per un colador xines.
Torneu a posar-ho al foc, afegiu-hi els bolets i el pernil tallat a tires primes, i coeu-ho tot plegat uns 5 minuts més.
Per acabar, traieu la sopa del foc i desfeu la nou de mantega tot remenant. Rectifiqueu de sal i pebre i ja es pot servir.

RECOMANACIONS:

També podeu tirar-hi una mica de nata líquida  


Comentaris

Les més populars