SOPA DE CASTANYES AMB PERNIL I MOIXERNONS
SOPA DE CASTANYES AMB PERNIL I MOIXERNONS
Plat de temporada, contundent i ideal per a
combatre el fred
INGREDIENTS:
- 250 gr. de castanyes
- 1 l. de brou d’au
- 20 gr. de moixernons secs
- 100 gr. de pernil
- 1 nou de mantega
ü Sal i pebre.
ELABORACIÓ:
Per començar peleu la pell fosca de les castanyes i
després, per treure la segona pela, poseu-les en una cassola cobertes amb aigua
freda, escalfeu-les a foc mitjà i quan comencin a bullir, abaixeu el foc i ho feu
bullir lentament 15 minuts. Després retireu-ho del foc i peleu les castanyes.
Rehidrateu els bolets amb aigua calenta, una mitja
hora aproximadament.
Poseu el brou al foc amb les castanyes pelades, i
coeu-ho tot plegat fins que les castanyes estiguin toves, 35/40 minuts
aproximadament. Incorporeu l’aigua de rehidratar els bolets i tritureu-ho tot
ben fi.
Per afinar-ho encara més, passeu-ho per un colador
xines.
Torneu a posar-ho al foc, afegiu-hi els bolets i el
pernil tallat a tires primes, i coeu-ho tot plegat uns 5 minuts més.
Per acabar, traieu la sopa del foc i desfeu la nou
de mantega tot remenant. Rectifiqueu de sal i pebre i ja es pot servir.
RECOMANACIONS:
També podeu tirar-hi una mica de nata líquida
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada