CASTANYOLA AL FORN
CASTANYOLA AL FORN
La
castanyola és un Peix que podem trobar de tant en tant a les nostres peixateries
i val la pena tenir-lo present a la nostra cuina.
INGREDIENTS:
ü 1
castanyola
ü 4
patates mitjanes
ü 2
cebes
ü 1
cabeça d’alls
ü 2
llimones
ü 2
tomàquets madurs
ü 2
copes de vi blanc
ü Sal,
pebre i oli d’oliva
ELABORACIÓ:
Abans
de res heu de demanar a la peixateria que us preparin la castanyola per a anar
al forn i li treguin la pell, ja que és molt dura.
En una
safata que pugui anar al forn poseu-hi un bon raig d’oli, les patates tallades
a llesques d’aproximadament 1
cm . de gruix i la ceba tallada en juliana (a
tiretes). Salpebreu-ho i coeu-ho al forn
a 180º durant 10 minuts.
Mentre
es couen les patates, prepareu la castanyola:
feu quatre o cinc talls del través, al llarg de tota la penca i poseu a
dins mitja llesca de llimona. Salpebreu
la castanyola i reserveu-la. Un cop
hagin passat els 10 minuts de coure les patates, traieu la safata del forn i
poseu-hi la castanyola al damunt.
Escampeu els grans d’all tallats per la meitat i els tomàquets, també
partits per la meitat, al voltant del peix.
Banyeu-ho tot amb una copa de vi blanc i coeu-ho al forn a 200º. Quan hagin passat 15 minuts, gireu la
castanyola i aboqueu-hi l’altra copa de vi, i deixeu-ho coure entre 10 i 15
minuts segons la mida de la castanyola i el vostre gust.
RECOMANACIONS:
La
castanyola es pot fer també amb qualsevol mena de recepta que tingueu de besuc.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada