CASTANYOLA AL FORN


CASTANYOLA AL FORN


La castanyola és un Peix que podem trobar de tant en tant a les nostres peixateries i val la pena tenir-lo present a la nostra cuina.

INGREDIENTS:

ü  1 castanyola
ü  4 patates mitjanes
ü  2 cebes
ü  1 cabeça d’alls
ü  2 llimones
ü  2 tomàquets madurs
ü  2 copes de vi blanc
ü  Sal, pebre i oli d’oliva

 ELABORACIÓ:

Abans de res heu de demanar a la peixateria que us preparin la castanyola per a anar al forn i li treguin la pell, ja que és molt dura.
En una safata que pugui anar al forn poseu-hi un bon raig d’oli, les patates tallades a llesques d’aproximadament 1 cm. de gruix i la ceba tallada en juliana (a tiretes).  Salpebreu-ho i coeu-ho al forn a 180º durant 10 minuts.
Mentre es couen les patates, prepareu la castanyola:  feu quatre o cinc talls del través, al llarg de tota la penca i poseu a dins mitja llesca de llimona.  Salpebreu la castanyola i reserveu-la.  Un cop hagin passat els 10 minuts de coure les patates, traieu la safata del forn i poseu-hi la castanyola al damunt.  Escampeu els grans d’all tallats per la meitat i els tomàquets, també partits per la meitat, al voltant del peix.  Banyeu-ho tot amb una copa de vi blanc i coeu-ho al forn a 200º.  Quan hagin passat 15 minuts, gireu la castanyola i aboqueu-hi l’altra copa de vi, i deixeu-ho coure entre 10 i 15 minuts segons la mida de la castanyola i el vostre gust.

RECOMANACIONS:
La castanyola es pot fer també amb qualsevol mena de recepta que tingueu de besuc.

Comentaris

Les més populars