CALAMARCETS AMB SAMFAINA
CALAMARCETS AMB SAMFAINA
És conegut de tothom el joc que dóna
com a base de molts plats, la
samfaina, i en especial amb peix. Avui
la farem amb calamarcets, val la pena que ho tasteu.
INGREDIENTS:
- Calamars nets
- Sal i oli
Per a la samfaina:
- 1 albergínia
- 1 pebrot vermell
- 1 carbassó
- 1 pebrot verd
- 1 ceba
- 1 tomàquet
- Orenga, julivert i pebre vermell dolç
- Oli, sal, sucre i pebre
ELABORACIÓ:
Com sempre, primer prepareu la samfaina.
Poseu
en una paella amb un bon raig d’oli, la ceba tallada a juliana i els pebrot
tallats a daus, i coeu-ho a foc lent i
tapat. Quan veieu que està pràcticament cuit incorporeu-hi el carbassó i
l’albergínia també tallats a daus, remeneu-ho i coeu-ho tot plegat fins que
veieu que està tot pràcticament cuit.
Per acabar, afegiu-hi el tomàquet, pelat, sense llavors i tallat a daus
petits, i continueu la cocció fins que estigui tot cuit. Rectifiqueu de sucre sal i pebre, afegiu-hi
l’orenga i el pebre vermell i reserveu-ho.
Just abans
de portar el plat a taula, salpebreu els calamars, coeu-los en una planxa o en
una paella ben calenta amb unes gotetes d’oli fins que estiguin al seu punt,
poseu al fons del plat una base de samfaina calenta i al damunt els calamars
cuits i ja es poden menjar.
RECOMANACIONS:
Podeu amanir
el plat amb una mica de sofregit d’oli i julivert i fins i tot fer un variat de
calamars i gambes
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada