CALAMARCETS AMB SAMFAINA


CALAMARCETS AMB SAMFAINA


És conegut de tothom el joc que dóna  com a  base de molts plats, la samfaina, i en especial amb peix.  Avui la farem amb calamarcets, val la pena que ho tasteu.

INGREDIENTS:

  •         Calamars nets
  •         Sal i oli

Per a la samfaina:

  •         1 albergínia
  •         1 pebrot vermell
  •         1 carbassó
  •         1 pebrot verd
  •         1 ceba
  •         1 tomàquet
  •         Orenga, julivert i pebre vermell dolç
  •         Oli, sal, sucre i pebre

 ELABORACIÓ:


Com sempre, primer prepareu la samfaina.
Poseu en una paella amb un bon raig d’oli, la ceba tallada a juliana i els pebrot tallats a daus, i coeu-ho a foc lent i  tapat. Quan veieu que està pràcticament cuit incorporeu-hi el carbassó i l’albergínia també tallats a daus, remeneu-ho i coeu-ho tot plegat fins que veieu que està tot pràcticament cuit.  Per acabar, afegiu-hi el tomàquet, pelat, sense llavors i tallat a daus petits, i continueu la cocció fins que estigui tot cuit.  Rectifiqueu de sucre sal i pebre, afegiu-hi l’orenga i el pebre vermell i reserveu-ho.
Just abans de portar el plat a taula, salpebreu els calamars, coeu-los en una planxa o en una paella ben calenta amb unes gotetes d’oli fins que estiguin al seu punt, poseu al fons del plat una base de samfaina calenta i al damunt els calamars cuits i ja es poden menjar.

RECOMANACIONS:

Podeu amanir el plat amb una mica de sofregit d’oli i julivert i fins i tot fer un variat de calamars i gambes



Comentaris

Les més populars