COPA DE CIRERES
COPA DE CIRERES
Com addicte a les cireres que sóc, no he pogut
evitar la temptació de tastar aquesta recepta que sortia a la revista cuines i ha
valgut molt la pena.
INGREDIENTS:
- 600 gr. de cireres
- 250 gr. de mascarpone
- 3 ous
- 100 gr. de sucre llustre
- 2 culleradetes de sucre de vainilla
- 3 cullerades d’aiguardent de cireres “ Kirsch”
ELABORACIÓ:
Renteu les cireres i traieu-les-hi, els pinyols,
vigilant que quedin el més senceres possible. Poseu-les en un cassó i barregeu-les
amb 70 gr. de sucre llustre, afegiu-hi tres cullerades d’aigua i coeu-les a foc
baix 5 minuts. Afegiu-hi el kirsch, coeu-ho
5 minuts més i deixeu-ho refredar.
Munteu dues clares amb un polsim de sal a punt de
neu i reserveu-les.
En un altre bol, bateu els 3 rovells, 30 gr. de
sucre llustre i el sucre de vainilla fins que comenci a agafar color
blanquinós, afegiu-hi el formatge i remeneu fins que estigui totalment integrat
sense grumolls. Incorporeu-hi les clares muntades, amb cura de desmuntar-les el
menys possible, fins que tingueu una crema uniforme i cremosa.
Poseu una base de cireres i el seu suc al fons de
les copes de servei, al damunt una bona quantitat de la crema de ous i
mascarpone, i refrigereu-les a la nevera unes dues hores.
En el moment de servir-les, poseu unes cireres al
damunt i una fulleta de menta, que donarà aroma i frescor a aquesta delícia de
postra.
RECOMANACIONS:
Em queda pendent de tastar aquesta meravella
gastronòmica amb altres fruites com els préssecs, els nespres o les
cireres. Sempre ho podeu fer vosaltres.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada