COPA DE CIRERES


COPA DE CIRERES


Com addicte a les cireres que sóc, no he pogut evitar la temptació de tastar aquesta recepta que sortia a la revista cuines i ha valgut molt la pena.

INGREDIENTS:

  •         600 gr. de cireres
  •         250 gr. de mascarpone
  •         3 ous
  •         100 gr. de sucre llustre
  •         2 culleradetes de sucre de vainilla 
  •         3 cullerades d’aiguardent de cireres “ Kirsch”

ELABORACIÓ:

Renteu les cireres i traieu-les-hi, els pinyols, vigilant que quedin el més senceres possible. Poseu-les en un cassó i barregeu-les amb 70 gr. de sucre llustre, afegiu-hi tres cullerades d’aigua i coeu-les a foc baix 5 minuts.  Afegiu-hi el kirsch, coeu-ho 5 minuts més i deixeu-ho refredar.
Munteu dues clares amb un polsim de sal a punt de neu i reserveu-les.
En un altre bol, bateu els 3 rovells, 30 gr. de sucre llustre i el sucre de vainilla fins que comenci a agafar color blanquinós, afegiu-hi el formatge i remeneu fins que estigui totalment integrat sense grumolls. Incorporeu-hi les clares muntades, amb cura de desmuntar-les el menys possible, fins que tingueu una crema uniforme i cremosa.
Poseu una base de cireres i el seu suc al fons de les copes de servei, al damunt una bona quantitat de la crema de ous i mascarpone, i refrigereu-les a la nevera unes dues hores.
En el moment de servir-les, poseu unes cireres al damunt i una fulleta de menta, que donarà aroma i frescor a aquesta delícia de postra.

RECOMANACIONS:

Em queda pendent de tastar aquesta meravella gastronòmica amb altres fruites com els préssecs, els nespres o les cireres.  Sempre ho podeu fer vosaltres.

Comentaris

Les més populars