BACALLÀ A BRAS

 

BACALLÀ A BRAS


Avui cuina portuguesa. Són el reis del bacallà i aquest és el plat més emblemàtic. És deliciós i val la pena tastar-lo.

 

INGREDIENTS:

  •   500 g de bacallà dessalat i esqueixat
  •   500 g de patates
  •   1 ceba
  •   3 grans d’all
  •   6 ous
  •   Julivert picat
  •   Oli d’oliva
  •   Sal i pebre blanc
  •   Olives negres sense pinyol tallades a rodelles
  •   2 fulles de llorer

 

ELABORACIÓ:

Peleu les patates i talleu-les en juliana (palets prims). Poseu-les en remull una estona perquè perdin el midó. Després escorreu-les i eixugueu-les amb un drap. Fregiu-les amb oli abundant fins que siguin rosses i reserveu-les. Fregiu la ceba tallada a juliana i quan la tingueu a mitja cocció, afegiu-hi els alls tallats petits. Quan la ceba sigui cuita  afegiu-hi el bacallà. Coeu-ho tot plegat un parell de minuts i incorporeu-hi les patates. Quan ho tingueu tot barrejat, afegiu els ous, el julivert, la sal i el pebre al gust i remeneu perquè quedi tot integrat. Coeu-ho tot plegat un parell de minuts i ja es pot servir. Abans de  portar-ho a taula col·loqueu al damunt unes rodelles d’olives negres.

 

RECOMANACIONS:

Aquest plat és millor que estigui sucós: traieu-lo del foc quan encara falti una mica per coure l’ou, s’acabarà de coure amb l’escalfor residual.

Un cop fregides les patates, passeu-les per paper de cuina per treure l’excés d’oli i que no quedin toves.

Comentaris

Les més populars