PASTIS DE PEUS DE PORC A L’ESTIL DE MENORCA


PASTIS DE PEUS DE PORC A L’ESTIL DE MENORCA


La cuina autòctona, ens dóna productes de qualitat  i arrelats a la terra, com  ho és aquest d’avui.

INGREDIENTS:

ü  500 gr. de peus de porc cuits i desossats
ü  250 gr. de cansalada virada
ü  500 gr. de formatge de Maó tendre
ü  3 ous
ü  3 cullerades de farina
ü  3 cullerades de llet
ü  Pa ratllat
ü  2 cullerades de mantega de porc

 ELABORACIÓ:

Talleu la carn dels peus de porc a daus petits i poseu-la en un bol.
Talleu la cansalada a daus petits igual que el peus i barregeu-la amb el peus.
Afegiu als peus i la cansalada, els ous batuts i el formatge ratllat o tallat petit, la llet i la farina i remeneu fins a tenir una massa homogènia, rectifiqueu-la de sal i pebre i reserveu-la.
Unteu una cassola de fang o un motlle, que pugui anar al forn, amb mantega de porc i empolsineu-lo, amb pa ratllat. Ompliu-lo amb la massa i cobriu-la amb més pa ratllat.
Coeu-ho al forn a 180º durant uns 45 minuts aproximadament.
Desemmotlleu-ho  i ja es pot menjar.

 RECOMANACIONS:

Es pot menjar fred però personalment m’agrada més calent.
El podeu acompanyar amb reducció d’Oporto i amanida o amb una salsa feta amb sobrassada, una mica de formatge tendre i una mica de crema de llet, encara aconseguireu un sabor més menorquí.

Comentaris

Les més populars