PASTIS DE PEUS DE PORC A L’ESTIL DE MENORCA
PASTIS DE PEUS DE PORC A L’ESTIL DE MENORCA
La
cuina autòctona, ens dóna productes de qualitat
i arrelats a la terra, com ho és
aquest d’avui.
INGREDIENTS:
ü 500
gr. de peus de porc cuits i desossats
ü 250
gr. de cansalada virada
ü 500
gr. de formatge de Maó tendre
ü 3
ous
ü 3
cullerades de farina
ü 3
cullerades de llet
ü Pa
ratllat
ü 2
cullerades de mantega de porc
ELABORACIÓ:
Talleu la carn dels peus de porc a daus petits i poseu-la en un bol.
Talleu la cansalada a daus petits igual que el peus i barregeu-la amb el
peus.
Afegiu als peus i la cansalada, els ous batuts i el formatge ratllat o
tallat petit, la llet i la farina i remeneu fins a tenir una massa homogènia,
rectifiqueu-la de sal i pebre i reserveu-la.
Unteu una cassola de fang o un motlle, que pugui anar al forn, amb
mantega de porc i empolsineu-lo, amb pa ratllat. Ompliu-lo amb la massa i
cobriu-la amb més pa ratllat.
Coeu-ho al forn a 180º durant uns 45 minuts aproximadament.
Desemmotlleu-ho i ja es pot
menjar.
RECOMANACIONS:
Es pot menjar fred però personalment m’agrada més calent.
El podeu acompanyar amb reducció d’Oporto i amanida o amb una salsa feta
amb sobrassada, una mica de formatge tendre i una mica de crema de llet, encara
aconseguireu un sabor més menorquí.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada