CREMA DE CIGRONS AMB XIPS DE PERNIL
CREMA DE CIGRONS AMB XIPS DE PERNIL
Una
agradable forma de menjar cigrons, fins i tot més fàcil de menjar per nens o
persones que no tinguin una especial predilecció per el cigrons. El seu sabor
suau i la seva textura cremosa , el fan una delícia.
INGREDIENTS:
ü ½
kg de cigrons cuits
ü 1
porro
ü una
cullerada de mantega
ü 250
cc de crema de llet
ü 2
formatgets
ü 100
gr. de pernil tallat molt prim
ü Sal
i pebre blanc
ELABORACIÓ:
En un
pot hi posarem la mantega i quan estigui desfeta courem el porro tallat petit.
Després afegirem els cigrons i una mica de la seva aigua de cocció i quan
estigui calent ho triturarem i ho passarem per un colador fi. Ho tornarem a
posar al foc i incorporarem la crema de llet i els formatgets. Quan estigui
calent ho tornarem a triturar i ho rectificarem de sal i pebre.
A
banda tallarem el pernil en tires primetes i el fregirem en una paella amb
abundant oli calent fins que estigui cruixent, després el posarem damunt d’un
paper absorbent per treure l’oli sobrant i ja podem muntar el plat.
Posarem
la crema al fons del plat i per damunt els xips de pernil, i per donar un toc
de color una fulleta de julivert.
Els
formatgets també es poden canviar per
formatge parmesà. Sempre que ens agradin els sabors mes forts.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada