CREMA DE CIGRONS AMB XIPS DE PERNIL


CREMA DE CIGRONS AMB XIPS DE PERNIL



Una agradable forma de menjar cigrons, fins i tot més fàcil de menjar per nens o persones que no tinguin una especial predilecció per el cigrons. El seu sabor suau i la seva textura cremosa , el fan una delícia.

INGREDIENTS:  

ü  ½ kg de cigrons cuits
ü  1 porro
ü  una cullerada de mantega
ü  250 cc de crema de llet
ü  2 formatgets
ü  100 gr. de pernil tallat molt prim
ü  Sal i pebre blanc

ELABORACIÓ:

En un pot hi posarem la mantega i quan estigui desfeta courem el porro tallat petit. Després afegirem els cigrons i una mica de la seva aigua de cocció i quan estigui calent ho triturarem i ho passarem per un colador fi. Ho tornarem a posar al foc i incorporarem la crema de llet i els formatgets. Quan estigui calent ho tornarem a triturar i ho rectificarem de sal i pebre.
A banda tallarem el pernil en tires primetes i el fregirem en una paella amb abundant oli calent fins que estigui cruixent, després el posarem damunt d’un paper absorbent per treure l’oli sobrant i ja podem muntar el plat.
Posarem la crema al fons del plat i per damunt els xips de pernil, i per donar un toc de color una fulleta de julivert.

Els formatgets també es poden canviar  per formatge parmesà. Sempre que ens agradin els sabors mes forts.

Comentaris

Les més populars