MACARRONS AMB FORMATGE FETA I TOMÀQUETS XERRI

 

MACARRONS AMB FORMATGE FETA I TOMÀQUETS XERRI


Seguint una recepta de la mestra Ada Parellada, he descobert un gran plat de pasta. Val la pena experimentar amb les novetats.

 

INGREDIENTS:

  •   400 g de macarrons
  •   300 g de formatge feta
  •   400 g de tomàquets xerri
  •   Fulles de farigola fresca
  •   Oli d’oliva
  •   Sal
  •   Formatge parmesà ratllat
  •   Fulles d’orenga fresca

 

ELABORACIÓ:

Coeu els macarrons amb aigua abundant i sal, el temps calgui fins que estiguin al dente, i reserveu-los. Poseu el formatge, els tomàquets xerri i un raig d’oli en una safata de forn, i al damunt les fulles de farigola. Coeu-ho al forn a 180° durant 30 minuts. Un cop estigui cuit traieu-lo del forn i aixafeu-lo tot remenant. Incorporeu-hi els macarrons i barregeu-ho tot fins que estigui ben repartit. Barregeu el formatge parmesà ratllat amb les fulles d’orenga picades petites i cobriu els macarrons amb aquesta barreja. Poseu al damunt unes puntetes de mantega i gratineu-ho fins que estiguin daurats.

Ja es poden servir.

 RECOMANACIONS:

Si no teniu les plantes fresques també podeu fer-ne servir de seques.

La versió original de la recepta era sense gratinar, amb fulles d’alfàbrega fresca al damunt, però jo soc un viciós dels gratinats, vosaltres mateixos.

No cal que afegiu sal als tomàquets perquè el formatge està curat amb salmorra. I com a curiositat, el formatge feta és apte per a les dietes d’aprimament.  

 

Comentaris

Les més populars