MACARRONS AMB FORMATGE FETA I TOMÀQUETS XERRI
MACARRONS AMB FORMATGE FETA I TOMÀQUETS XERRI
INGREDIENTS:
- 400
g de macarrons
- 300
g de formatge feta
- 400
g de tomàquets xerri
- Fulles
de farigola fresca
- Oli
d’oliva
- Sal
- Formatge
parmesà ratllat
- Fulles
d’orenga fresca
ELABORACIÓ:
Coeu
els macarrons amb aigua abundant i sal, el temps calgui fins que estiguin al
dente, i reserveu-los. Poseu el formatge, els tomàquets xerri i un raig d’oli en
una safata de forn, i al damunt les fulles de farigola. Coeu-ho al forn a 180°
durant 30 minuts. Un cop estigui cuit traieu-lo del forn i aixafeu-lo tot
remenant. Incorporeu-hi els macarrons i barregeu-ho tot fins que estigui ben
repartit. Barregeu el formatge parmesà ratllat amb les fulles d’orenga picades
petites i cobriu els macarrons amb aquesta barreja. Poseu al damunt unes
puntetes de mantega i gratineu-ho fins que estiguin daurats.
Ja
es poden servir.
RECOMANACIONS:
Si
no teniu les plantes fresques també podeu fer-ne servir de seques.
La
versió original de la recepta era sense gratinar, amb fulles d’alfàbrega fresca
al damunt, però jo soc un viciós dels gratinats, vosaltres mateixos.
No
cal que afegiu sal als tomàquets perquè el formatge està curat amb salmorra. I
com a curiositat, el formatge feta és apte per a les dietes d’aprimament.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada