ESPATLLA DE XAI AL FORN
ESPATLLA DE XAI AL FORN
Una
recepta senzilla per una de les parts més preuades del xai, val la pena
tastar-ho.
INGREDIENTS:
ü 2
Espatlles de xai
ü 3
o 4 patates
ü Llard
de porc
ü Oli
ü Sal
i pebre
ü Una
copa de conyac
ELABORACIÓ:
Suqueu
una safata de forn amb oli, salpebreu les espatlles i poseu-les a la safata.
Poseu al damunt unes cullerades de llard de porc, un bon raig d’oli i un got
d’aigua.
Coeu-ho
al forn a 160° i cada 20 minuts aproximadament aneu-les tombant, i quan porti
una hora, incorporeu-hi la copa de conyac i les patates pelades i tallades a
llesques d’un parell de cm de gruix. Continueu girant les espatlles cada 20
minuts i regant-les amb el seu propi suc. Quan portin 1 hora i mitja poseu el
forn a 200° durant uns 10 o 15 minuts, per donar color i textura torrada i
cruixent, i ja es pot servir.
RECOMANACIONS:
Els
temps de cocció sempre són orientatius, perquè depèn de la mida de les cuixes i
de cada forn. Aneu amb cura de no cremar-les o deixar-les crues.
Demaneu
a la carnisseria que us facin un parell de talls a les cuixes, perquè és més
fàcil de servir després.
La
safata de forn ha de tenir sempre suc; si veieu que queda seca afegiu-hi una
mica d’aigua.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada