ESPATLLA DE XAI AL FORN

 

ESPATLLA DE XAI AL FORN

Una recepta senzilla per una de les parts més preuades del xai, val la pena tastar-ho.

 

INGREDIENTS:

ü  2 Espatlles de xai

ü  3 o 4 patates

ü  Llard de porc

ü  Oli

ü  Sal i pebre

ü  Una copa de conyac

 

ELABORACIÓ:

Suqueu una safata de forn amb oli, salpebreu les espatlles i poseu-les a la safata. Poseu al damunt unes cullerades de llard de porc, un bon raig d’oli i un got d’aigua.

Coeu-ho al forn a 160° i cada 20 minuts aproximadament aneu-les tombant, i quan porti una hora, incorporeu-hi la copa de conyac i les patates pelades i tallades a llesques d’un parell de cm de gruix. Continueu girant les espatlles cada 20 minuts i regant-les amb el seu propi suc. Quan portin 1 hora i mitja poseu el forn a 200° durant uns 10 o 15 minuts, per donar color i textura torrada i cruixent, i ja es pot servir.

 

RECOMANACIONS:

Els temps de cocció sempre són orientatius, perquè depèn de la mida de les cuixes i de cada forn. Aneu amb cura de no cremar-les o deixar-les crues.

Demaneu a la carnisseria que us facin un parell de talls a les cuixes, perquè és més fàcil de servir després.

La safata de forn ha de tenir sempre suc; si veieu que queda seca afegiu-hi una mica d’aigua.

Comentaris

Les més populars