RAP AMB XOCOLATA
RAP AMB XOCOLATA
L’utilització de la xocolata com a condiment, tant de
peix com de carns, es un recurs molt conegut a la cuina catalana i sempre amb
bons resultats.
INGREDIENTS:
ü Un Rap gran
tallat a llesques
ü 10 o 12 cloïsses
ü 2 cebes
ü 3 grans d’all
ü 3 tomàquets
ü 1 pebrot escalivat
ü 1 copa de vi blanc
ü 10 ametlles torrades
ü 2 preses de cobertura de xocolata negre
ü 1 culleradeta de pebre vermell dolç
ü Sal i pebre blanc
ü Oli d’oliva
ELABORACIÓ:
Peleu i talleu la ceba i els alls a daus petits i
poseu-ho en una paella amb un bon raig d’oli, tapeu-ho i poseu la paella a foc
suau fins que veieu que la ceba esta transparent. Incorporeu el tomàquet pelat,
sense grana i tallat a daus petits. Quan el tomàquet estigui pràcticament cuit,
incorporeu-hi el pebrot pallat a tires, el pebre vermell i el vi i deixeu que
redueixi fins que no faci olor d’alcohol. Per acabar feu una picada amb les
ametlles i la xocolata i tireu-la a la salsa remenant perque quedi tot ben
lligat i rectifiqueu de sal i pebre.
Salpebreu els talls de rap i poseu-los a la cassola
damunt de la salsa, poseu també les cloïsses i tapeu-ho. Coeu a foc mitja fins
que les cloïsses estiguin obertes i el rap estigui cuit i ja es pot servir.
RECOMANACIONS:
Aquesta recepta també la podeu fer amb lluç o algun altre
peix que sigui del vostre grat i a més de les cloïsses podeu posar-hi musclos
La salsa ha de quedar espesseta sempre serà més gustosa.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada