RAP AMB XOCOLATA


RAP AMB XOCOLATA

L’utilització de la xocolata com a condiment, tant de peix com de carns, es un recurs molt conegut a la cuina catalana i sempre amb bons resultats.

INGREDIENTS:

ü  Un Rap gran  tallat  a llesques
ü  10 o 12 cloïsses
ü  2 cebes
ü  3 grans d’all
ü  3 tomàquets
ü  1 pebrot escalivat
ü  1 copa de vi blanc
ü  10 ametlles torrades
ü  2 preses de cobertura de xocolata negre
ü  1 culleradeta de pebre vermell dolç
ü  Sal i pebre blanc
ü  Oli d’oliva

ELABORACIÓ:

Peleu i talleu la ceba i els alls a daus petits i poseu-ho en una paella amb un bon raig d’oli, tapeu-ho i poseu la paella a foc suau fins que veieu que la ceba esta transparent. Incorporeu el tomàquet pelat, sense grana i tallat a daus petits. Quan el tomàquet estigui pràcticament cuit, incorporeu-hi el pebrot pallat a tires, el pebre vermell i el vi i deixeu que redueixi fins que no faci olor d’alcohol. Per acabar feu una picada amb les ametlles i la xocolata i tireu-la a la salsa remenant perque quedi tot ben lligat i rectifiqueu de sal i pebre.
Salpebreu els talls de rap i poseu-los a la cassola damunt de la salsa, poseu també les cloïsses i tapeu-ho. Coeu a foc mitja fins que les cloïsses estiguin obertes i el rap estigui cuit i ja es pot servir.

RECOMANACIONS:

Aquesta recepta també la podeu fer amb lluç o algun altre peix que sigui del vostre grat i a més de les cloïsses podeu posar-hi musclos
La salsa ha de quedar espesseta sempre serà més gustosa.


Comentaris

Les més populars