CREMA DE MONIATO AMB BACALLÀ I POMA


CREMA DE MONIATO AMB BACALLÀ I POMA


La millor cuina és la que es fa amb productes de temporada, i la tardor és temps de moniatos.

INGREDIENTS:

ü  1 kg de moniatos
ü  2 cebes
ü  1 penca de bacallà dessalat
ü  3 pomes
ü  Una fulla de llorer
ü  Pebre negre en gra
ü  Sal i pebre blanc mòlt
ü  Oli d’oliva

ELABORACIÓ:

Comenceu netejant el bacallà, traieu-li la pell i la part que pugui tenir espines, esqueixeu la carn restant i reserveu-lo.
Poseu la pell i la carn amb espines del bacallà, una ceba, la fulla de llorer i un grapat de pebre en gra,  en una olla amb un litre d’aigua freda,  poseu-ho al foc  i feu-ho bullir durant uns 20 minuts, retireu l’olla del foc, coleu el brou i reserveu-ho.
Peleu les pomes traieu-li els cors, talleu-les a daus, poseu-les en un bol i coeu-les al microones durant 2 o 3 minuts, fins que estiguin cuites.  Aixafeu-les fent un puré i reserveu-les.
Peleu i talleu a daus petits la ceba i el moniato, poseu un bon raig d’oli en una olla i fregiu-ho una mica.  Incorporeu-hi el brou de bacallà i bulliu-ho tot plegat fins que el moniato estigui cuit (entre 20 i 25 minuts).
Escorreu el moniato i reserveu el brou.  Tritureu el moniato i aneu afegint el brou fins que tingueu una crema amb la textura desitjada i rectifiqueu de sal i pebre.
Per muntar el plat, poseu al mig del plat el bacallà i a sobre el puré de poma.  Aboqueu al seu voltant la crema de moniato.  Podeu acabar-ho empolsinant pel damunt una mica de cibulet picat.

RECOMANACIONS:

La crema també es pot fer amb moniato cuit al forn.

Comentaris

Les més populars