CREMA DE MONIATO AMB BACALLÀ I POMA
CREMA DE MONIATO AMB BACALLÀ I POMA
La
millor cuina és la que es fa amb productes de temporada, i la tardor és temps
de moniatos.
INGREDIENTS:
ü 1 kg de
moniatos
ü 2
cebes
ü 1
penca de bacallà dessalat
ü 3
pomes
ü Una
fulla de llorer
ü Pebre
negre en gra
ü Sal
i pebre blanc mòlt
ü Oli
d’oliva
ELABORACIÓ:
Comenceu
netejant el bacallà, traieu-li la pell i la part que pugui tenir espines,
esqueixeu la carn restant i reserveu-lo.
Poseu
la pell i la carn amb espines del bacallà, una ceba, la fulla de llorer i un
grapat de pebre en gra, en una olla amb
un litre d’aigua freda, poseu-ho al
foc i feu-ho bullir durant uns 20
minuts, retireu l’olla del foc, coleu el brou i reserveu-ho.
Peleu
les pomes traieu-li els cors, talleu-les a daus, poseu-les en un bol i coeu-les
al microones durant 2 o 3 minuts, fins que estiguin cuites. Aixafeu-les fent un puré i reserveu-les.
Peleu
i talleu a daus petits la ceba i el moniato, poseu un bon raig d’oli en una
olla i fregiu-ho una mica. Incorporeu-hi
el brou de bacallà i bulliu-ho tot plegat fins que el moniato estigui cuit
(entre 20 i 25 minuts).
Escorreu
el moniato i reserveu el brou. Tritureu
el moniato i aneu afegint el brou fins que tingueu una crema amb la textura
desitjada i rectifiqueu de sal i pebre.
Per
muntar el plat, poseu al mig del plat el bacallà i a sobre el puré de
poma. Aboqueu al seu voltant la crema de
moniato. Podeu acabar-ho empolsinant pel
damunt una mica de cibulet picat.
RECOMANACIONS:
La
crema també es pot fer amb moniato cuit al forn.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada