LLUÇ AMB SALSA DE CEBA I LLIMONA
LLUÇ
AMB SALSA DE CEBA I LLIMONA
Recepta
de fàcil elaboració i que es pot tenir pràcticament preparada per fer l’acabat
en menys de 10 minuts, just abans de portar a taula.INGREDIENTS:
- 4
Supremes de lluç de 250 g
- 2 cebes de figueres, mitjanes
- 150 ml de vi blanc
- 250
ml de suc de llimona
- Oli
d’oliva
- Sal
i pebre blanc
ELABORACIÓ:
Peleu
la ceba i talleu-la petita, poseu-la en una cassola amb un raig d’oli i coeu-la
tapada a foc mitjà fins que sigui transparent, incorporeu-hi el vi i continueu
la cocció fins que es perdi l’olor d’alcohol. Poseu la ceba amb el vi en un bol
per a batedora mecànica. Incorporeu-hi el suc de la llimona i tritureu-ho fins
que sigui una salsa fina. Torneu-la a la cassola, rectifiqueu de sal i pebre i
quan comenci a bullir poseu-hi el lluç, prèviament salpebrat. Coeu-ho uns 5 o 6
minuts amb la cassola tapada. Pareu el foc i deixeu uns minuts més perquè
s’acabi de coure. I ja es pot servir.
RECOMANACIONS:
La
salsa la podeu tenir feta i acabar el plat just abans de servir-ho.
Podeu
incorporar a la cassola, en el moment de posar-hi el lluç, unes cloïsses o unes
gambetes, fins i tot unes patates petites bullides. Quedaran molt bé,
El
temps de cocció del peix depèn molt de com són els talls, però recordeu que no
cal fer-lo massa.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada