LLUÇ AMB SALSA DE CEBA I LLIMONA

 

 LLUÇ AMB SALSA DE CEBA I LLIMONA

Recepta de fàcil elaboració i que es pot tenir pràcticament preparada per fer l’acabat en menys de 10 minuts, just abans de portar a taula.

 

INGREDIENTS:

  •   4 Supremes de lluç de 250 g
  •   2 cebes de figueres, mitjanes
  •   150 ml de vi blanc
  •   250 ml de suc de llimona
  •   Oli d’oliva
  •   Sal i pebre blanc

 

ELABORACIÓ:

Peleu la ceba i talleu-la petita, poseu-la en una cassola amb un raig d’oli i coeu-la tapada a foc mitjà fins que sigui transparent, incorporeu-hi el vi i continueu la cocció fins que es perdi l’olor d’alcohol. Poseu la ceba amb el vi en un bol per a batedora mecànica. Incorporeu-hi el suc de la llimona i tritureu-ho fins que sigui una salsa fina. Torneu-la a la cassola, rectifiqueu de sal i pebre i quan comenci a bullir poseu-hi el lluç, prèviament salpebrat. Coeu-ho uns 5 o 6 minuts amb la cassola tapada. Pareu el foc i deixeu uns minuts més perquè s’acabi de coure. I ja es pot servir.

 

RECOMANACIONS:

La salsa la podeu tenir feta i acabar el plat just abans de servir-ho.

Podeu incorporar a la cassola, en el moment de posar-hi el lluç, unes cloïsses o unes gambetes, fins i tot unes patates petites bullides. Quedaran molt bé,

El temps de cocció del peix depèn molt de com són els talls, però recordeu que no cal fer-lo massa.

Comentaris

Les més populars